Kaspersky, compania ruseasca de securitate IT, a hotarat sa renunte la operatiunile de dezvoltare din Romania. A decis, in acelasi timp, sa atace piata locala de securitate IT cu un birou propriu de vanzari, aflat in prezent in curs de organizare.

Kaspersky Labs, producatorul rus de antivirus, se pregateste sa se listeze in 2009 la bursa din Londra – iar Romania a fost si ea afectata de aceasta pregatire, managementul companiei hotarand la sfarsitul anului trecut sa inchida micutul laborator de dezvoltare din Romania, dar si sa-si deschida oficial, in aceasta primavara, un birou local de vanzari. In acelasi timp, Kaspersky a pastrat laboratorul de cercetare.

Laboratorul de dezvoltare din Romania a fost deschis de Kaspersky in 2003, aici lucrand patru dintre oamenii care facusera inainte parte din proiectul RAV, antivirusul produs de GeCAD si care a fost cumparat, chiar in acel an, de Microsoft. Unul dintre ei este Teodor Cimpoescu, care in urma reorganizarii a preluat, luna trecuta, functia de Managing Director Kaspersky Labs in Romania si Bulgaria.

Antivirusul rusesc a fost vandut si pana acum in Romania prin intermediul distribuitorilor locali, insa Cimpoescu spune ca abia din acest an compania ruseasca va incepe sa se implice la nivel de vanzari si marketing pe piata locala. Managing Directorul pentru Romania si Bulgaria adauga ca va pastra vanzarile prin intermediul distribuitorilor si ca, pentru anul acesta, si-a propus doar „sa-si faca simtita prezenta“ pe piata.

MoneyExpress