Plata unui bun imobil a carui contravaloare depaseste echivalentul a 15.000 de euro va putea fi realizata doar prin virament bancar, nu si prin cash, asa cum se practica in prezent. Propunerea vine din partea Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) si are menirea de a duce la scaderea evaziunii fiscale din domeniu.

"Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a propus reprezentantilor Bancii Centrale ca orice tranzactie imobiliara de peste 15.000 de euro sa fie realizata exclusiv prin virament bancar.

Aceasta masura ar duce la atenuarea evaziunii fiscale", a declarat pentru "Adevarul" Viorel Manescu, presedintele UNNPR. Potrivit acestuia, propunerea pusa in discutie saptamana trecuta a fost agreata in principiu si de oficialii BNR.

Initial, propunerea UNNPR facea referire la tranzactiile imobiliare de peste 10.000 de euro. Si Guvernul Romaniei a aprobat saptamana trecuta o ordonanta de urgenta care modifica si completeaza Legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.

Adevarul