Aceasta este concluzia unui sondaj trimestrial realizat de INS printre directori si dat ieri publicitatii. De la industrie si pana la servicii , sefii din aceste domenii se asteapta la cresteri constante si puternice ale tuturor sectoarelor economiei nationale. Analistii spun ca optimismul exuberant al celor care conduc afaceri este intemeiat. Ei mai adauga insa ca lipsa fortei de munca va fi principala piedica in calea dezvoltariii economiei romanesti in perioada urmatoare.

Cresteri de afaceri si preturi

7.000 de manageri ai societatilor comerciale, intervievati de INS, sunt de parere ca activitatile din industria prelucratoare, constructii, comertul cu amanuntul si sectorul de servicii vor inregistra cresteri, in intervalul aprilie-iunie, in raport cu cele trei luni anterioare. In industria prelucratoare, vor inregistra cresteri numarul de contracte si comenzi; pe un trend pozitiv se situeaza si exportul de produse finite (raspunsurile pozitive contabilizate de INS sunt in crestere cu 8%), dar si competitivitatea produselor romanesti pe piata Uniunii Europene.

Aceiasi manageri considera insa ca, in domeniul industriei, va stagna numa- rul de angajati. Pe total industrie prelucratoare, numarul de salariati va avea o tendinta de stabilitate, potrivit a 83% din opiniile exprimate. Tendinte pozitive se inregistreaza si in comertul cu amanuntul, constructii si servicii.

Integral in Evenimentul Zilei