Persoanele care vor dori sa se conecteze la reteaua de electricitate vor plati numai costurile efective de realizare a lucrarilor de racordare, potrivit noului regulament care va intra in vigoare la 12 iunie. Astfel, din tariful de racordare va fi eliminata taxa de rezervare a puterii in retea, iar operatorii de distributie vor fi obligati sa realizeze pe cheltuiala proprie lucrarile de dezvoltare a retelei.

In prezent, cel care vrea sa se racordeze la reteaua de electricitate este nevoit sa suporte si costurile de intarire a retelei de pana la punctul de racordare, in cazul in care reteaua nu permite conectarea unui nou utilizator, din cauza subdimensionarii acesteia sau a altor probleme tehnice.

Tipurile de lucrari necesare pentru intarirea retelei sunt montarea unor posturi de transformare noi pentru amplificarea puterii in retea, inlocuirea cablurilor de distributie cu unele care au un diametru mai mare etc. Costurile nu sunt deloc neglijabile, putand ajunge la sute de mii de lei, pentru lucrari mai complexe.

Integral in Adevarul