Institutiile europene au nevoie de aproape 20 de asistente medicale pentru a-si completa necesarul de personal pe domeniul medical. Competitia a fost deschisa pe 29 aprilie si are ca deadline pentru depunerea aplicatiilor data de 3 iunie. Concursul se adreseaza persoanelor care au cel putin cinci ani de experienta intr-o sectie de spital specializata in pediatrie sau intr-o gradinita, cele doua domenii fiind si cele solicitate la angajare.

Procesul de selectie dureaza in medie un an, iar cei alesi ajung initial pe o lista de rezerve, din care urmeaza sa fie selectati ulterior pe posturi specifice. Insa cei care vor fi angajati pe pozitia de asistent medical, care intra in grila europeana a functionarilor publici la gradul AST3, vor avea un salariu lunar de plecare de aproape 3.200 de euro, in afara de diferitele alocatii si sporuri.

Pentru aceste pozitii pot candida doar cetateni ai statelor care sunt membre ale Uniunii Europene, deci si cei din Romania, dar care au o diploma care sa ateste absolvirea de cursuri in domeniul asistentei medicale. In ceea ce priveste recunoasterea acestor diplome in spatiul comunitar, jurnalul oficial al UE in care a fost publicat anuntul de angajare mentioneaza ca „membrii comisiei de selectie vor admite diferentele dintre sistemele de educatie“ existente intre statele membre, cum ar fi cele legate de numarul anilor de studiu.

Integral in Cotidianul.