Sase nopti la un hotel de patru stele pe litoral cu doar 100 de euro. Aceasta este noutatea absoluta din acest an a programului „Litoral pentru toti". Cei care vor sa petreaca o saptamana la mare in extrasezon, in statiunile Mamaia, Costinesti, Jupiter, Cap Aurora si Vama Veche, o pot face la preturi intre 39 de lei, la un hotel de o stea, si 360 de lei, la patru stele.

Sezonul estival a inceput, in acest an, cu sperante mai mari pentru tour-operatori, care mizeaza pe un numar mare de turisti. Se pare ca asteptarile nu le vor fi inselate daca tinem cont ca minivacanta de 1 Mai a atras peste 19.000 de turisti, fata de 11.000, anul trecut.

„Perioada de derulare a programului «Litoral pentru toti» este 5 mai - 15 iunie, iar oferta include, in acest an, multe hoteluri care ofera si mic dejun, la cererea turistilor", a declarat Corina Martin, presedinta Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - Litoral.

Peste 800 de agentii de turism vand acest program, iar gradul de ocupare asteptat de organizatori este de 70 – 80%, adica minimum 4.000 de turisti pe sejur.

Tarifele practicate pentru sase nopti de cazare (care includ TVA si comisionul de zece la suta cedat agentiilor de turism) sunt de 39 de lei/sejur la un hotel clasificat cu o stea, 159 de lei/sejur la hotel de 2 stele, 189 de lei/sejur la un hotel de 3 stele, si de 360 de lei/sejur la un hotel de patru stele. Acest program va avea o componenta similara si la toamna, cel mai probabil in perioada 1 septembrie - 15 octombrie.

Adevarul