Inflatia, in viziunea FMI, a reaparut ca o amenintare majora pentru economia globala, in special datorita cresterii preturilor la alimente si energie. John Lipsky, (deputy managing director) la FMI, a afirmat ca aceste cresteri au fost amplificate de reducerea dobanzii de referinta in SUA si de declinul dolarului, scrie Financial Times.

American International Group este fortata la o marire de capital social, de peste 12 miliarde de dolari, in urma pierderilor inregistrate pe primul trimestru. Compania a anuntat joi, dupa inchiderea sesiunii de tranzactionare, pierderi in valoare de 7,81 miliarde de dolari, adica 3,09 dolari pe actiune, conducand la o scadere de 7% a cotatiei AIG, in sesiunea “after-hours”, la 41,07 dolari pe actiune, potrivit Bloomberg.

Tranzactia Erste Bank-Vienna Insurance, sub lupa Bruxelles-ului. Comisia Europeana urmeaza sa decida pana pe 3 iunie daca tranzactia prin care Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a vandut divizia de asigurari catre grupul austriac Vienna Insurance trebuie investigata dupa o procedura mai complexa pentru evaluarea efectului pe care il va avea pe diferite piete din UE, scrie Ziarul Financiar.

Gazprom peste General Electric. Gazprom a depasit valoarea de piata a General Electric, instalandu-se pe treapta a patra a clasamentului mondial stabilit dupa acest criteriu, in prima zi dupa ce fostul sau presedinte, Dmitri Medvedev, a devenit, in mod oficial, presedinte al Rusiei, informeaza Business Standard.

Romanii, un popor de "fitosi". Haine "de firma", telefoane mobile in rate sau masini de lux preferate cumpararii unei locuinte - sunt doar cateva dintre metodele folosite de romani pentru a da impresia de prosperitate. Si cum interesul pentru pastrarea aparentelor nu putea sa treaca neobservat de comercianti, preturile la unele produse sunt mai mari decat in alte tari ale Uniunii Europene, scrie Curentul.

Ultimul venit pe piata marilor retaileri arunca in aer bugetele de publicitate. Daca in primul trimestru din 2007 cheltuielile brute pentru publicitate in mass-media traditionala (presa scrisa, radio si televiziune) facute de retelele de magazine de tip hipermarket si cash&carry s-au ridicat la circa 1,17 milioane de euro, companiile de profil au investit in perioada echivalenta din acest an de aproape sase ori mai mult, ajungand la un total de 5,96 milioane de euro, scrie Capital.

Retailul peste 5 ani: Metro, singurul perdant, Carrefour, principalul castigator. Grupul numarul unu pe piata de retail din Romania va pierde din cota de piata pana in 2013. Clasamentul celor mai importanti 10 retaileri ramane insa neschimbat, scrie Cotidianul.

Site-ul OKazii.ro le propune utilizatorilor sa isi deschida propriul magazin online. Cateva sute de utilizatori ai site-ului de licitatii online okazii.ro si-au deschis propriile magazine printr-o interfata creata special de Okazii.ro, care spera sa genereze in timp venituri din aceasta noua linie de business, anunta Ziarul Financiar.

MKB Romexterra iese de pe piata pensiilor. Acesta este cel de-al treilea fond care decide sa iasa de pe piata, in urma rezultatelor slabe in campania initiala de aderare. Participantii vor fi repartizati de CSSPP, in mod egal, la celelalte fonduri de pe piata, scrie Evenimentul Zilei.

CERF 2008 – un targ unde domina comunicatiile si plasmele uriase. Inceputa in urma cu doua zile, editia din acest an a CERF nu este cu aproape nimic mai spectaculoasa decat anul trecut. Aproape aceleasi tehnologii ca si in 2007 sau 2006, cateva dispozitive si servicii anuntate de ceva vreme de mai multi producatori – si care vor intra pe piata noastra in lunile viitoare, scrie Romania libera.

Internetul prinde viteza. Numarul conexiunilor de acces la Internet in banda larga a atins 2,1 milioane in 2007, inregistrandu-se astfel o dublare a ratei de penetrare, la 10%, fata de 5% in 2006, scrie Curentul.

CWP aloca 1,5 mld. euro pentru eoliene in Romania. Continental Wind Partners (CWP), un fond de investitii in domeniul energiilor regenerabile, care opereaza in Europa Centrala, intentioneaza sa dezvolte, in Romania, capacitati eoliene de peste 1.000 MW putere instalata, urmand sa aloce pentru acest proiect peste 1,5 mld. euro, informeaza Business Standard.

Asiban: piata asigurarilor a pierdut anul trecut 50 de milioane de euro. Piata asigurarilor merge din rau in mai rau cand vine vorba despre profitabilitate. Anul trecut companiile de asigurare din Romania au inregistrat o pierdere totala de 50 de milioane de euro, scrie Gandul.

Destinatii ieftine de familie pentru vacanta de vara 2008. Un sejur in strainatate poate costa intre 200 si 500 de euro de persoana, copiii de pana la 12 ani pot beneficia de reduceri pana la 30%, scrie Adevarul.

Cele mai bune jocuri ce vor fi lansate in mai si iunie. Metal Gear Solid 4, HAZE si Top Spin 3. Aceste jocuri si multe altele vor fi disponibile pe PC-urile dumneavoastra, pe console sau pe sistemele mobile, in lunile mai si iunie. Chip.ro va prezinta 10 dintre cele mai bune.

Bigger Group isi deschide filiala in Bulgaria. Bigger - Big Ideas Group se extinde catre piata din Bulgaria, deschizandu-si o filiala la Sofia. Acesta este un prim pas pe care agentia il face spre dezvoltarea activitatii si serviciilor in spatiul balcanic, scrie Imagoo.nu.

Mai multe stiri economice in sectiunile Economie si Business/Revista presei