Grupul de retail sirb Delta Maxi analizeaza posibilitatea intrarii pe piata romaneasca prin achizionarea unui lant de supermarketuri si va opta, cel mai probabil, pentru formatul de magazine tip discount Tempo, a declarat, reprezentantul companiei Stefan Kossev.

Initial am vrut sa intram in Romania prin achizitionarea lantului de supermarketuri Artima dar am pierdut batalia in fata Carrefour Romania. Momentan realizam studii pentru a cunoaste piata romaneasca mai bine si pentru a identifica un alt potential jucator existent pe segmentul de supermarketuri pe care l-am putea prelua", a spus directorul general al lantului de supermarketuri Piccadilly, achizitionat anul trecut de Delta Maxi, Stefan Kossev.

Acesta a adaugat ca Delta Maxi va intra in Romania, cel mai probabil, cu formatul sau de discount Tempo, deoarece acesta este inca un segment foarte competitiv in retailul romanesc. Delta Maxi controleaza in prezent lantul de supermarketuri Piccadilly, cu suprafete de circa 3.000 metri patrati pe unitate, lantul de magazine tip discount Tempo, cu suprafete de circa 10.000 mp, lantul de magazine Mini Maxi cu suprafete de 400 mp pe unitate, Maxi cu suprafete intre o mie si 3.000 mp si Super Maxi cu suprafete de 4.000 mp.

Integral in Ziarul de Iasi