Romanii si maghiarii colaboreaza pentru atragerea turistilor straini Firmele de turism din Arad si Bekes vor sa scoata pe piata sejururi la pachet in Romania si Ungaria. „A doua tinerete – vacanta pentru grupuri de pensionari" este una dintre oferte. Prin cooperarea intreprinzatorilor turistici din localitatile Arad si Bekes (Ungaria) au fost puse la punct 19 pachete de programe de sejur turistic.

Fiecare astfel de vacanta se va desfasura deopotriva in judetele Arad si Bekes. Unul dintre cele mai interesante pachete de servicii este „Relaxare intr-o ambianta selecta". Pe teritoriul Ungariei, beneficiarii vor dormi 4 nopti la hotelul Agro din Gyula. Pachetul include bai la Gyulai Várfürdö, circuit prin judetul Bekes, degustare de tuica la Békési Pálinka ZRT, picnic, vizitarea Casei memoriale a pictorului Munkácsy Mihály si degustare de vinuri.

In Romania, in cadrul aceluiasi proiect, turistii vor fi cazati la Club Castel Moneasa si vor beneficia de excursie la lacul de la Ghioroc, Manastirea Radna, cina la Cabana Lac Vladimirescu, degustare de vinuri in crama proprie, baie la Strandul Moneasa si o cina romaneasca.

Integral in Adevarul