Cea mai inalta cladire din Bucuresti va fi construita in cartierul Floreasca, langa lacul Floreasca. Imobilul se va numi Sky Tower si va avea o inaltime de 131 de metri, cu 35 de metri mai mult decat cea mai inalta cladire data in folosinta pana in prezent, Casa Presei Libere, care masoara 96 de metri.

Locul al doilea ar putea fi ocupat de o noua cladire care va fi construita pe Strada Samuil Vulcan, numarul 12, potrivit unui proiect de hotarare de consiliu afisat pe site-ul Primariei Capitalei, la sectiunea dezbatere publica. Imobilul va avea o inaltime maxima de 120 de metri, adica aproximativ 34 de etaje, potrivit actului normativ.

Pozitia a treia din topul celor mai inalte cladiri ar putea fi ocupata de un imobil de locuinte ce va fi construit pe Calea Floreasca, aceasta fiind cea mai inalta cladire de locuinte din Bucuresti, masurand 29 de etaje. Blocul va masura 100,6 metri si va depasi cele mai inalte blocuri-turn din Bucuresti, care vor avea 24 de etaje si se construiesc pe Splaiul Unirii, in apropiere de Calea Vacaresti.

Cotidianul