Constructorul auto Mitsubishi nu va face nicio fabrica la Campulung Muscel, costurile legate de transport fiind mult prea ridicate pentru a face investitia viabila pe termen lung, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu.

„Puteti sa uitati povestea cu Mitsubishi care ar putea investi la Campulung, investitorul nu vine aici. Din pacate, nu sunt decat iluzii, si aceasta pentru ca, din punct de vedere geografic, costurile logistice cu transportul sunt prea mari pentru a exista tentatii”, a spus Tariceanu, prezent la Campulung cu ocazia lansarii ghidului pentru contractarea de fonduri UE pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Anul acesta ar putea fi unul deosebit de important pentru industria auto locala, alaturi de posibila investitie a celor de la Mitsubishi fiind posibila si construirea unei fabrici de catre gigantul german Mercedes.

Pe piata locala sunt deja prezenti constructorii Renault, prin preluarea Dacia, si Ford, prin achizitionarea fostei uzine Daewoo Craiova. La inceputul lunii martie a avut o intalnire oficiala intre premierul roman si Osama Masuko, presedintele grupului nipon. Oficialii Mitsubishi au declarat la sfarsitul intalnirii ca vor reveni in Romania pentru a aduna informatii despre posibilitatea inaugurarii unei fabrici aici.

Gandul