100 Tineri Manageri de TOP. Revista Business Magazin a lansat saptamana aceasta a treia editie a catalogului „100 de tineri manageri de top”. Au fiecare mai putin de 40 de ani, dar sunt implicati in top managementul unor firme care au derulat impreuna anul trecut afaceri de peste 20 de miliarde de euro. Sase dintre premii au fost acordate lui Ovidiu Balan , Director general Goodyear (categoria Consumer markets), Sorana Baciu ...

Petrolul, la un nou record. Pretul petrolului a atins un nou record istoric, la 126,98 dolari pe baril, in SUA, pe fondul discutiilor oficialilor iranieni despre o posibila reducere a productiei zilnice, confom Associated Press.

Viitor incert al conducerii Yahoo. Miliardarul american Carl Icahn ar putea incepe ofensiva de preluare, prin proxy, a unei participatii substantiale in Yahoo, anunta CNBC. Saptamana trecuta Icahn a inceput achizitionarea unui pachet de 50 de milioane de actiuni Yahoo, in incercarea sa de a impune schimbari la nivelul conducerii companiei.

IKEA va deschide un magazin in ERA Shopping Park Iasi. Magazinul va avea o suprafata construita de 24.000 de metri patrati, finalizarea contractului dintre dezvoltator si retailer urmand a fi realizata in perioada imediat urmatoare, au declarat pentru Ziarul Financiarsurse din piata imobiliara.

Vasile Iuga, primul roman din Big Four sef peste regiune. Vasile Iuga, seful firmei din Romania a gigantului de consultanta PricewaterhouseCoopers, a fost desemnat managing partner pe regiunea Europei de Sud-Est (PwC SEE), avand in subordine noua tari - Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Kosovo, Bosnia-Hertegovina si Republica Moldova, scrie Business Standard.

„Camatarii“, in spatele atacurilor de la Bancpost. In spatele fraudei de proportii de la Bancpost ar sta membri ai clanului Camataru si un fost angajat al bancii. Asa sustin surse din randul anchetatorilor, potrivit carora chiar fratii Vasile si Ion Balint, mai cunoscuti drept Sile si Nutu Camataru, ar fi coordonat, din spatele gratiilor, intreaga afacere, dezvaluie Evenimentul Zilei.

Publicitatea pe telefonul mobil ar putea fi mai bogata in informatie si mai tolerata decat orice alta forma de publicitate. Bugetele investite anul trecut in aceasta forma de promovare nu au depasit un miliard de euro, arata datele companiei de cercetare Inform Media. Pentru comparatie, publicitatea pe Internet este un segment de 24 mld. USD din cele 450 mld. USD cat reprezinta industria advertisingului mondial, scrie Money Express.

Emisarul special Yahoo! in Romania. Nu poarta costum si cravata din principiu, viseaza la un Aston Martin DB9 si in cea mai mare parte a carierei a fost propriul sau sef, castigand suficient incat sa nu fie nevoie sa-si caute o slujba. Totusi, slujba l-a gasit pe el: bloggerul Bogdan “Bobby” Voicu este de anul acesta managerul Yahoo! in Romania, scrie Business Magazin.

Pacuraru vrea sa-i lege pe tineri de glie. ministrul Pacuraru are o noua idee - nu ii mai incurajam pe romani sa plece. Cu alte cuvinte regandim activitatea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca in asa fel incat aceasta sa nu mai promoveze ofertele de lucru din strainatate si sa nu mai organizeze burse ale locurilor de munca pentru agentii de recrutare straini, scrie Curentul.

Apele minerale trec de la stat la Dinel Staicu. Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM), care exploateaza 95% din apele minerale din Romania, va trece din proprietatea AVAS in cea a SIF Oltenia, societate condusa de omul de afaceri Dinel Staicu, sustin reprezentantii patronatelor din industria apelor minerale APEMIN si ARAMIN, dezvaluie Cotidianul.

Oficial: Noul Ferrari California. Ferrari a publicat primele imagini oficiale cu noul model din gama sa: decapotabila hardtop California. Ferrari California este prima decapotabila hard top din gama Scuderiei, iar sub capota vom gasi un V8 de 4.3 litri si 460 de cai putere, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se efectueaza in 4 secunde, anunta Automarket.

Marketing pe bloguri pentru notebook-uri. Dupa audi A4 si fiat 500, campanii de succes pe bloguri, urmeaza ca un producator de notebook-uri de business sa procedeze la fel. Adica va da unor bloggeri spre teste, timp de 30 de zile, un notebook hi-end, cu conditia ca acestia sa-si comunice apoi experienta, scrie Victor Kapra pe blogul sau.

Mitsubishi nu vine la Campulung. Constructorul japonez Mitsubishi nu va investi in zona Campulung pentru o fabrica de componente auto din cauza costurilor de transport mult prea ridicate care ar fi necesare pentru o investitie in aceasta zona, a anuntat ieri premierul Calin Popescu-Tariceanu, citeaza Ziarul Financiar.

Ziarele locale si gratuite pierd cititori. Cotidienele locale au inregistrat cea mai mare scadere a audientei in perioada ianuarie 2007-ianuarie 2008, adica 5,26%, potrivit datelor Studiului National de Audienta (SNA), realizat de BRAT, dupa ce in valul de date anterior se numarasera printre putinele segmente cu dinamica pozitiva. Per total, consumul de presa scrisa in mediul urban s-a diminuat usor cu 0,81%, potrivit Business Standard.