MySpace, cel mai popular site Web 2.0, a castigat un proces impotriva a doi spammeri americani, in urma caruia a obtinut suma-record de 234 milioane dolari drept despagubiri, cea mai mare acordata vreodata pentru astfel de activitati.

Cei doi, Sanford Wallace si Walter Rines, sunt renumiti, primul fiind atat de prolific incat mai era numit si Spamford sau Spam King din cauza companiei pe care o conducea si care ajunsese la un moment dat sa trimita chiar si 20 milioane de mesaje de spam pe zi.

MySpace i-a actionat in instanta pe cei doi "spamisti" dupa ce acestia au trimis peste 700.000 de mesaje in care utilizatorii erau incurajati sa le trimita datele de acces la contul de pe site.

Ei au reusit sa obtina prin phishing o multime de date de acces, pe care apoi le-au vandut altor site-uri implicate in pornografie, jocuri de noroc ilegale si alte forme de piraterie online, care au folosit datele pentru a genera si mai mult spam si pentru a vinde diverse produse si servicii, precum ringtone-uri. De asemenea, unele site-uri ii plateau pentru traficul adus.

Integral in Romania libera