UE vrea sa restrictioneze reclamele la jeepuri. Dupa modelul reclamelor la tigari si alcool, Comisia Europeana vrea sa reglementeze si publicitatea la masinile care consuma mult combustibil. Mai precis, potrivit publicatiei germane “Der Spiegel”, citata de Cotidianul, legiuitorul european doreste ca in reclamele la masini, fie ele in reviste, ziare, pe panouri sau spoturi tv sa fie subliniate grafic emisiile de CO2 si consumul la suta de kilometri.

Google va acoperi fetele persoanelor care apar in Street View. Google a anuntat ca pe viitor va acoperi chipurile persoanelor fotografiate si care apar in imaginile de pe Google Maps si Google Street View care au provocat multe controverse in Statele Unite si in Europa. Compania a dat asigurari ca lucreaza la un proiect care va permite acoperirea automata a chipurilor umane, anunta Capital.

Peste 80% din populatia globala nu foloseste Internetul. Fundatia European Computer Driving Licence face apel catre guverne sa ia in considerare diviziunea digitala si atentioneaza ca potrivit studiului Uniunii Internationale de Telecomunicatii pe anul acesta, 83% din populatia globala nu foloseste Internetul, informeaza Business Standard.

Inmatricularile de autoturisme noi se fac cu o viteza de 33 masini pe ora, noteaza Ziarul de Iasi. Inmatricularile noi de autoturisme in primele patru luni ale anului 2008 in Romania au ajuns la 96.971 unitati, in crestere cu 17,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cind au fost inmatriculate 82.701 autoturisme, se arata in statisticile publicate de catre Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile (ACEA).

BCE, ingrijoarata de abuzurile bancilor pentru obtinerea de fonduri. Banca Centrala Europeana (BCE) si-a aratat "ingrijorarea" in legatura cu intentia bancilor de a exploata eforturile sale de deblocare a pietelor financiare, prin utilizarea schemei de lichiditate pentru a scapa de cat mai multe active riscante, potrivit Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Nou record mondial de viteza pentru modele de serie! Cartea Recordurilor Guinness a confirmat oficial faptul ca recordul pentru cea mai ridicata viteza a unui model de serie apartine, de acum, unui model american. Este vorba de Shelby Supercars Ultimate Aero TT, care a reusit sa atinga viteza de 412.29 km/h pe o autostrada de langa Washington, anunta Automarket.

Apele minerale raman la stat. AVAS trimite SIF Oltenia sa negocieze direct cu Ford. Conform Gardianul, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ieri ca respinge solicitarea SIF Oltenia privind schimbul de actiuni de la Automobile Craiova. Potrivit conducerii AVAS, societatea de investitii financiare cerea in schimbul pachetului de 22,6% din actiunile uzinei din Craiova, pe care il detine, pachetele de actiuni pe care statul le are la Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM), IOR Bucuresti, precum si 3,65% din titlurile Cerealcom Constanta.

O companie germana din doua este spionata. Aproximativ jumatate din companiile germane sunt victime ale spionajului industrial, in special chinez, rus si iranian, scrie Capital. Informatia este data de Hartwig Muller, un responsabil al serviciilor de informatii germane, citat de Financial Times Deutschland. Metodele sunt foarte diverse, de la utilizarea internetului pana la cele clasice adica infiltrarea agentilor de spionaj in companii.

IFC investeste in imobiliare in Balcani. International Finance Corporation (IFC), organizatie membra a grupului Bancii Mondiale, a semnat un acord cu compania Soravia Real Estate Development din Austria pentru sustinerea dezvoltarii de proprietati imobiliare comerciale in Balcani, una dintre tarile vizate fiind Romania, anunta Evenimentul Zilei.

Cartierul Colentina se va imbogati cu inca 144 de apartamente noi. Constructia ansamblului rezidential va incepe luna viitoare, iar pretul de vanzare pleaca de la 1.300 de euro metrul patrat, scrie Cotidianul.

Gigantii energetici din UE, tot mai aproape de divizare? Separarea activitatii de productie de cea de distributie, respectiv divizarea giganticelor companii energetice din UE incepe sa devina o perspectiva tot mai plauzibila, considera Euobserver.com, citand surse diplomatice. Astfel, responsabilii la nivel ministerial cu energia din cele 27 state membre pregatesc semnarea, la 6 iunie, a unui acord care sa liberalizeze piata energetica europeana, relateaza Gandul.

Romgaz concesioneaza perimetre de explorare in Polonia si Slovacia. Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias va incheia in cateva saptamani acorduri cu companii straine pentru concesionarea de perimetre de explorare de gaze in Polonia si Slovacia, a declarat pentru directorul general adjunct al companiei de stat, Lucian Stancu, potrivit Ziarul Financiar.