Despre intentiile constructorului britanic Noble de a lansa un posibil supercar am mai scris, insa nimic nu a fost confirmat oficial pana astazi.

Peter Boutwood, directorul Noble, a declarat oficial ca britanicii pregatesc intr-adevar un model nou, botezat M600, despre care a carui data de lansare a refuzat insa sa dea informatii.

Viitorul supercar va fi propulsat de un motor V8 bi-turbo gandit de Yamaha si creat de Volvo, conectat la o transmisie cu sase rapoarte. Caroseria va fi dezvoltata in intregime din fibra de carbon si va pastra in mare parte liniile de design ale ultimei creatii Noble, conceptul M15. Designul supercarului nu este insa desavarsit complet, ultimele detalii urmand sa fie fixate dupa ce acesta va fi testat in tunelul de vant.

Desi a recunoscut ca principalul competitor, in termeni conceptuali, pentru viitorul supercar Noble este Ferrari F40, Boutwood a declarat ca M600 nu va incerca sa rivalizeze cu nimeni.

Deocamdata nu se cunoaste data oficiala de lansare a supercarului, singurele informatii existand in privinta cifrelor de productie, Noble intentionand sa vanda 50 de unitati M600 pe an.

Automarket.ro