Francezii de la Peugeot Citroën, cel de-al doilea producator european de automobile, vor sa faca o fabrica in Romania, nemtii de la Mercedes cauta amplasamentul ideal in zona Timisoara, iar japonezii de la Mitsubishi nu au abandonat ideea de a face masini intr-un amplasament romanesc.

Membrii board-ului Bayerische Motoren Werke AG (BMW), cel mai mare producator de masini de lux al lumii, au fortat saptamana trecuta o intrevedere cu premierul Calin Popescu Tariceanu, care vizita landul german Bavaria.

"Francezii de la Citroën cauta mai de mult un amplasament in Romania, insa saptamana trecuta noi am avut o intrevedere cu board-ul BMW. A fost un prim contact, insa am sesizat un interes. Toti producatorii de masini interesati amana insa o decizie pana cand vor hotari cei de la Voestalpine amplasamentul combinatului siderurgic. Industria auto depinde masiv de aluminiul de buna calitate", ne-a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul IMM-uri, Comert si Turism.

Producatorul auto Daimler este in cautarea unui amplasament pentru o uzina de productie Mercedes Benz. Potrivit ministrului comertului, Mercedes si-ar putea amplasa fabrica la Timisoara si va lua o decizie finala pana la sfarsitul acestei veri. Grupul german este pe piata romaneasca din 2001, prin intermediul unei firme mixte, Star Transmission, la Cugir.

Cei de la Mitsubishi Motors Corp., producatorul japonez cu cea mai rapida expansiune a exporturilor, nu sunt interesati de preluarea fabricii ARO de la Campulung, dar asta nu inseamna ca au abandonat Romania, a explicat Silaghi. "Fabrica din Campulung este la un nivel tehnologic invechit si ei considera ca nu are rost sa investeasca in cladiri. Cel mult ar fi putut fi interesati de forta de munca oarecum calificata din zona", a adaugat ministrul Comertului.

Romania Libera