Investitorii romani au luat cu imprumut de la brokeri, de la inceputul acestui an, echivalentul a circa zece mil. euro pentru cumpararea de actiuni de la bursa, potrivit datelor oferite de brokeri. Aceasta suma ar reprezenta circa 2% din valoarea tranzactiilor de cumparare realizate pe piata principala a BVB de la inceputul anului.

Doua societati de brokeraj au lansat produse prin care ofera imprumuturi clientilor, Broker Cluj si BT Securities. Alti brokeri testeaza lansarea unor astfel de produse, si in acest caz imprumuturile sunt acordate numai unui grup restrans de clienti. Societatea de brokeraj Vanguard ofera o linie de credit, impreuna cu Libra Bank.

Conducerea Broker Cluj spune ca a acordat finantari de 20 milioane de lei din luna decembrie a anului trecut si pana in prezent, BT Securities oferind o estimare similara pentru inceputul acestui an.

Cel mai mare imprumut acordat de BT Securities a fost echivalentul unui milion de euro, in timp ce Broker Cluj spune ca cel mai mare credit acordat a fost de doua milioane de lei (peste 500.000 de euro).

Integral in Business Standard