142 de unitati militare din tara au fost desfintate in procesul de restructurare. Numai la Craiova, terenurile armatei de la aeroport ar putea valora 233 de milioane de euro.

Terenurile unitatilor militare desfintate au intrat in atentia dezvoltatorilor imobiliari, care se gandesc deja la construirea de cartiere rezidentiale pe aceste pamanturi.

Odata cu restructurarea armatei, demarata in 1997 ca obiectiv asumat de Romania pentru aderarea la structurile NATO, sute de cazarmi au fost dezafectate, valoarea de piata a imobilelor crescand intre timp de sute de ori. Potrivit MApN, in prezent se mai afla in administrarea ministerului 131 de cazarmi, 142 fiind dezafectate. 11 imobile, care apartineau ministerului, au fost cedate deja la solicitarea administratiilor locale.

Unitatile militare dezafectate sunt amplasate in diferite localitati, pe tot cuprinsul tarii: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Ploiesti, Arad, Satu Mare, Craiova, Resita, Bacau, Targu Mures, Alba Iulia etc.

Reprezentantii MApN nu pot preciza cat valoreaza pe piata in prezent averea imobiliara, pentru ca ministerul nu a cheltuit nici un ban pentru evaluarea proprietatilor. Expertii imobiliari sustin insa ca miile de hectare de teren intravilan, pe care se intind cladirile armatei, ar depasi cateva miliarde de euro.

Integral in Gazeta de Sud