Cine castiga si cine pierde din pretul record al titeiului. Aprecierea fara precedent a barilului de petrol a facut delimitarea intre companiile castigatoare si perdante chiar din primele trei luni ale anului. Ce se mai poate intampla in contextul in care barilul a depasit si pragul de 135 de dolari? Jurnalistii de la Ziarul Financiar incearca sa caute raspunsuri la intrebare.

Codul fiscal ramane acelasi si pentru 2009. Actuala forma a actului legislativ este considerata a fi agreata atat de stat si de investitori, cat si de contribuabili. Doar cota unica a lasat in buzunarele contribuabililor peste 16 miliarde de euro. Codul fiscal nu va suferi nici o modificare, astfel ca toate impozitele si taxele vor ramane la actualele valori, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Finantelor, scrie Cotidianul.

Caramitru, McKinsey: Firmele romanesti trebuie sa treaca de etapa proprietarului-manager. Firmele cu capital privat romanesc care se vor dezvolta vor fi acelea care reusesc sa treaca de faza initiala a proprietarului-manager omnipotent, sa-si construiasca un know-how si procese exportabile, afirma Andrei Caramitru, managing partner al biroului din Romania al McKinsey, una dintre cele mai puternice firme globale de consultanta, scrie Ziarul Financiar.

StiriAuto anunta ca inaintea lansarii oficiale in Romania, Sandero a iesit la plimbare pe strada, nedeghizat. Pentu aceste prime imagini cu hatch-ul "in carne si oase" trebuie sa le multumim celor de la Courage's blog...

Audi A3 TDI Clubsport quattro concept. Audi a dat publicitatii primele imagini cu cel mai nou concept, care urmeaza sa fie prezentat oficial la finele acestei luni, cu ocazia unei reuniuni traditionale a fanilor marcii, in Austria. Noul Audi A3 TDI Clubsport quattro se vrea a fi o replica mai mica, dar rasata, a supersportivei R8 V12 TDI, scrie AutoNews.

Masina low cost de la Skoda. Skoda va decide, cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an, daca masina low cost pe care intentioneaza sa o produca va fi o varianta mai ieftina a modelului Fabia sau va fi un automobil complet nou si a anuntat ca nu va lansa o noua versiune sedan a modelului Fabia, scrie Evenimentul Zilei.

Noul pachet "Adevarul" cu filme de Nicolaescu a costat "sute de mii de euro". Productia si promovarea colectiei de DVD-uri cu filme semnate de Sergiu Nicolaesu, distribuite incepand de vineri la pachet cu cotidianul Adevarul, a costat cateva sute de mii de euro, potrivit lui Hadrian Mateescu, directorul executiv al grupului, citeaza Daily Business.

„Dorel“ din constructii urmarit de patroni cu camere video. Din ce in ce mai multi constructori romani isi monteaza pe santiere camere video pentru a vedea ce fac muncitorii si cum lucreaza utilajele. Costurile sistemului sunt relativ scazute, monitorizarea putand fi facuta fie la fata locului pe un monitor, fie pe un site de Internet prin intermediul unui cont special, scrie Gandul.

Un brand premium lansat exclusiv pe bloguri: BOOQ. Marca americana de genti de lux pentru laptopuri BOOQ s-a lansat in Romania exclusiv prin intermediul blogurilor. La invitatia companiei romanesti Neocomm, importatorul pentru piata autohtona, 10 bloggeri au acceptat sa recenzeze produsele BOOQ, scrie Victor Kapra pe blogul sau.

Marketing si comunicare pentru cluburile de fotbal.Adevarata intrebare este: ar avea nevoie cluburile de fotbal importante de cate un departament de marketing? Raspunsul este bineinteles ca da. Problema este ca desi conceptul de marketing sportiv are deja o metodologie si o intreaga bibliografie in spate, cel putin in Romania, managementul cluburilor se pare ca nu-l prea aplica, scrie Cristina Murgoci pe BasicMarketing.ro.

Asirom VIG, un milion de euro in rebranding. Compania de asigurari Asirom, detinuta majoritar de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a demarat un proces de rebranding care are ca scop obtinerea unui profit brut de sapte milioane de euro in 2008, scrie Business Standard.

Reuniune a Clubului de la Roma la Bucuresti. Clubul de la Roma a venit la Bucuresti. Nu in totalitate, ci numai partea lui europeana. Pentru ca in capitala Romaniei, in zilele de 23-24 mai a.c., se vor desfasura lucrarile Conferintei Europene a Asociatiilor Nationale ale Clubului de la Roma (CoR). Tema in dezbatere va fi "Ce forte pun in miscare Europa?", scrie Romania libera.

1.230 de euro, venitul mediu lunar al romanilor din Spania. Ponderea emigrantilor romani care au o locuinta proprietate personala in Spania este de 14%, fata de doar 8% in Italia. Romanii din Spania au un venit mediu lunar de 1.230 euro, cu 200 de euro mai mult decat romanii din Italia. Comparativ cu romanii din Italia, cei din Spania au un profil mai accentuat antreprenorial, scrie Ziarul Financiar.

Scumpirile scolilor de soferi au speriat si Consiliul Concurentei. In luna februarie, scolile de soferi si-au dublat tarifele. Astfel, daca la sfarsitul anului tariful pentru scoala de soferi categoria B era 400-500 de lei, acum preturile au sarit de 800 de lei. Patronii sustin ca de vina pentru scumpiri este... Uniunea Europeana, scrie Curentul.

O firma moare la fiecare trei ore. Situatie inedita in Dolj: numarul firmelor care isi inchid activitatea este mai mare decat cel al societatilor nou-infiintate. O statistica realizata de GdS cu date de la institutiile competente arata ca in 2008 au dat chix aproximativ 1.000 de firme, scrie Gazeta de Sud.

Pasi in amenajarea locuintei. Fie ca ai un nou apartament, fie ca renovezi vechiul spatiu in care locuiesti, specialistii iti recomanda sa urmezi cateva etape, astfel incat amenajarea sa fie ca la carte. Evenimentul Zilei propune 7 etape principale de parcurs.