Uniqa preia Unita din fata competitorilor. Grupul austriac Uniqa, actionar al Astra Asigurari cu un pachet de 27%, va prelua compania de asigurari Unita de la Vienna Insurance Group (VIG), urmand sa devina al patrulea jucator pe piata locala, cu o cota de 11,8%. Grupul Generali PPF, care controleaza asiguratorii Generali, Ardaf si RAI, va trece astfel pe locul al cincilea, cu o cota de piata de 8,3%, scrie Ziarul Financiar.

De ce platim mai mult pe benzina. Lipsa concurentei de pe piata este poate unul dintre cele mai importante motive ale cresterii preturilor. Avem de-a face cu o piata cartelata in domeniul energiei, unde exista intelegeri intre companii privind preturile practicate si se abuzeaza foarte usor de consumatori, scrie Evenimentul Zilei.

Cine sunt si cat castiga oamenii cu care va lucra viitorul primar general al Bucurestiului. Viitorul primar al Capitalei va lucra cu o echipa de aproape 1.200 de oameni, care castiga intre 180 si 1.650 de euro pe luna si care au o varsta medie de 36 - 40 de ani. Venitul mediu net in cadrul Primariei Capitalei este de 1.500 de lei (410 euro), aici fiind inclus atat salariul de baza, cat si diferite sporuri, cum sunt cele de vechime sau de merit, scrie Ziarul Financiar.

Un bancher turc in spatele celei mai mari investitii din sanatate. Un grup de investitori format din doi turci si trei austrieci au in plan sa deruleze cel mai mare proiect de pe piata serviciilor medicale private din Romania, estimat la peste 130 mil. euro. Unul dintre actionarii companiei International Diagnostic Center, prin care se va derula investitia este Utku Ogrendil (34 de ani), directorul de retail din cadrul Credit Europe Bank Romania, subsidiara locala a bancii cu capital turcesc, scrie Business Standard.

Vanzarea Antenelor, pe ultima suta de metri. In ciuda unor zvonuri recente din media potrivit carora negocierile RTL-Intact au esuat, ieri a avut loc o noua intrevedere la varf intre Dan si Camelia Voiculescu si o echipa din partea trustului german de presa. La orele pranzului, paparazzii Cancan i-au surprins pe cei amintiti la iesirea din restaurantul Casa di David, unde s-au discutat, de principiu, din informatiile noastre, ultimele amanunte ale asocierii intre Intact si RTL.

Internship-ul, probabil cea mai ieftina metoda de recrutare a tinerilor. Companii precum Philip Morris, Raiffeisen Bank, sau BCR dezvolta de cel putin 2 ani stagii platite de internship, pe care le descriu ca o metoda sigura si printre cele mai ieftine de recrutare, prin care managementul se asigura ca tinerii care vor primi un job permanent sunt pregatiti pentru responsabilitatile care urmeaza odata cu statutul de angajat, scrie DailyBusiness.ro.

Creste interesul investitorilor pentru online. Potrivit specialistilor din online-ul romanesc, investitorii sunt importanti pentru companiile din acest mediu, in special pentru cele independente. Antreprenorii prezenti la evenimentul RoNewMedia prevad tot mai multe investitii in online. Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, interesul investitorilor pentru antreprenoriatele din .ro a crescut considerabil, scrie Business Standard.

Lansare nationala de anvergura, pentru BMW X6. BMW X6 ofera o interpretare complet noua, inovatoare, a caracteristicilor si calitatilor de design specifice unui BMW Coupe de dimensiuni mari. Fie si numai prin designul sau, BMW X6 reprezinta, in cel mai autentic mod, dinamica superioara a condusului si suprematia remarcabila. Toti dealerii din reteaua Automobile Bavaria prezinta noul model sambata, 31 mai 2008, anunta AutoNews.ro.

Audi A6 facelift - spionat la teste. Segmentul premium al berlinelor de talie medie urmeaza a fi bine “scuturat” pentru ca urmatoarea generatie de Audi A6 se pregateste sa soseasca. Pana atunci, Audi isi va “improspata” actualul model, aflat la jumatatea vietii, cu mici imbunatatiri, vizibile pe acest prototip dezgolit, aflat in teste, scrie StiriAuto.ro.

Galeria hotelului Marriott din Bucuresti va gazdui primul magazin al lantului de produse de lux Louis Vuitton din tara noastra, care se va deschide pentru publicul larg pe 7 iunie. Pe o suprafata de 130 de metri patrati, bucurestenii, dar si strainii aflati in tara noastra isi vor putea achizitiona genti, geamantane, pantofi de dama si de barbati, precum si o serie de accesorii - toate marca Louis Vuitton, anunta Cotidianul.

Cu media playerul la control. Cum ar fi ca, in loc sa va inspecteze bagajele, vamesul sa va ceara MP3 playerul sau telefonul mobil pentru a scotoci prin ele, in cautarea unor eventuale fisiere piratate? Este de neimaginat asa ceva, ati spune. Ei bine, nu este asa. Chiar in acest moment niste oameni gandesc astfel de legi, scrie Romania libera.

Inca 8 amenzi pentru spam. ANRCTI a mai dat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate (spam, n.m.) prin posta electronica. Cei amendati sunt: S.C. Managementproiect S.R.L. din Targu-Jiu, S.C. Curtea Veche Publishing S.R.L. din Bucuresti, S.C. Elitech Mit S.R.L. din Oltenita, S.C. E-Student Consult S.R.L. din Bucuresti, S.C. Chris&Chris Solutions Co S.R.L. din Bucuresti, S.C. Ghizbi S.R.L. din Bucuresti si doua persoane fizice din Bucuresti, scrie Victor Kapra pe blogul sau.