Arbitrul pensiilor private a sanctionat, marti, societatea Aviva Asigurari de Viata, care administreaza fondul de pensii facultative Pensia Mea, pentru incalcarea unor prevederi legale in ce priveste legea pensiilor facultative, a anuntat marti CSSPP.

Aviva Asigurari de Viata a fost sanctionata pentru incalcarea prevederilor art. 79 aliniatul (1) din legea 204/2006 privind pensiile facultative. Societatea a mai fost sanctionata pentru incalcarea prevederilor din articolul 25 aliniatul (1) din norma 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative, se arata in comunicatul CSSPP.

"Contributiile se colecteaza pe baza codului numeric personal in conturile individuale ale participantilor", se spune in articolul 79, aliniatul (1) din legea pensiilor private facultative. "Administratorul va transmite Comisiei datele referitoare la agentii persoane fizice sau juridice cu care a incetat colaborarea, in termen de maximum trei zile lucratoare de la data la care a intervenit incetarea contractului", potrivit articolului 25, aliniatul (1) din norma 10, privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative.

Business Standard