Dosarul privind realizarea proiectului imobiliar de pe Bulevardul Unirii din Capitala - Esplanada - urmeaza sa fie reanalizat, motiv pentru care compania TriGranit, care a castigat licitatia, ia in calcul retragerea din afacere.

La finele lunii aprilie, Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice a anuntat ca guvernul a adoptat ordonanta de urgenta pentru aprobarea contractului de parteneriat public - privat "Esplanada", dar actul normativ nu a fost publicat in Monitorul Oficial.

"Dupa stiinta mea, ordonanta de urgenta nu a fost adoptata, urmand a se relua circuitul de avizare inter-ministeriala", a declarat pentru ZF Iulian Bara, consilierul ministrului dezvoltarii si lucrarilor publice.

El a adaugat ca anuntul anterior al ministerului, prin care proiectul fusese aprobat de Guvern, mentiona ca avizarea se face sub rezerva indeplinirii unor conditii premergatoare. Ministerele implicate in avizarea acestui proiect sunt cel al Dezvoltarii, al Justitiei si al Economiei si Finantelor. Potrivit unor surse apropiate TriGranit, compania analizeaza iesirea din afacere, la patru ani de la organizarea licitatiei pentru proiectul care ar fi trebuit sa fie realizat pe terenul de 10,7 hectare din apropierea Bibliotecii Nationale.

Ziarul Financiar