Top 3 virusi Analistii BitDefender au anuntat astazi rezultatele unei statistici derulate cu privire la cele mai raspandite amenintari informatice pe calculatoarele personale ale utilizatorilor din Romania. Pe primul loc in acest top, cu un procent de infectare de 3.96%, gasim Trojan.Clicker.CM, troianul care afiseaza reclame prin deschiderea de ferestre noi in browsere. In acest scop, troianul foloseste o serie de trucuri pentru a putea "ocoli" antivirusul Norton, daca acesta e instalat in prealabil pe calculatorul vizat, scrie revista Capital.

Investitorii pregatesc demiterea sefilor Yahoo Carl Ichan unul dintre investitorii grupului Yahoo, a declarat ca daca va reusi sa preia controlul asupra companiei atuunci il va demite pe Jerry Yang, actualul sef al trustului, deorece acesta a sabotat acordul de preluare de catre Microsoft, scrie Bloomberg. Carl Ichan a pregatit si o lista cu 10 persoane care ar urma sa ii inlocuisca pe actualii membri ai consiliului de administratie.

Amenda record pentru Boeing si Dow Chemical Companiile Boeing si Dow Chemical au fost condamnate de un tribunal din Denver la plata a 926 de milioane de dolari locuitorilor statului Colorado. Amenda a fost impusa ca urmare a poluarii zonei de catre o fabrica de armament nuclear in timpul razboiului rece, relateaza AFP.

IBM a prezentat noua generatie de servere Power. Noul sistem foloseste o solutie unica de racire cu apa in interiorul rackului, iar cu cele 448 de nuclee de procesor instalate intr-un rack ofera aproape de cinci ori performanta si de aproape trei ori eficienta energetica ale predecesorului sau, supercomputerul p575, ce avea integrat procesorul IBM Powers5+, relateaza Financiarul.

1400 de locuinte vandute in 8 luni Peste 1.400 de locuinte din proiectul rezidential Cosmopolis, care la finalizare va avea circa 6.000 de unitati locative, au fost contractate in circa 8 luni de la lansarea vanzarilor, au declarat, pentru DailyBusiness, reprezentantii Opus Development, dezvoltatorul proiectului.

Produsul Intern Brut al Romaniei va ajunge peste 12 ani la 442,3 miliarde de euro, ceea ce ar insemna mai mult decat o triplare fata de nivelul prevazut pentru anul in curs, de 133,8 miliarde de euro, rezulta din prognoza pe termen lung data publicitatii de CNP, informeaza Cotidianul.

Salariul mediu brut lunar va ajunge, pana in 2020, la 1.133 euro , comparativ cu nivelul estimat pentru acest an de 425 euro (1.507 lei), potrivit prognozei realizate de Comisia Nationala de Prognoza. Pentru 2009, se estimeaza ca salariul mediu brut lunar sa ajunga la 473 euro (1.633 lei). Conform prognozei, abia in 2016 salariul mediu brut va ajunge la 853 euro (2.772 lei), dublu fata de nivelul estimat pentru 2008, scrie Romania Libera.

Afaceristii romani, cei mai neseriosi din Europa Centrala si de Est Oamenii de afaceri romani sunt vazuti de confratii lor din Occident ca fiind cei mai neseriosi din Europa Centrala si de Est pe motiv ca sunt primii din regiune la capitolul rau-platnici. Aprecierea se desprinde dintr-un studiu efectuat de compania globala de asigurari comerciale si de credite Atradius, cu sediul la Amsterdam, in randul a 1.200 de companii vestice.Aproape jumatate (46%) dintre respectivele companii au sustinut ca firmele romanesti au un comportament fata de plati drept rau si mediu si numai 23% dintre ele sunt catalogate ca fiind corecte, relateaza Gandul.

Mai mult de jumatate dintre imprumuturile ipotecare au fost date in Bucuresti, Cluj si Timis. Partea leului este detinuta, in continuare, de bucuresteni: 41% din valoarea totala a acestor credite e luata de locuitorii Capitalei, afirma Evenimentul Zilei.

4 milioane de euro pentru soseaua de centura CNADNR a semnat, marti, contractul de consultanta pentru asistenta tehnica, financiara si juridica pentru proiectul de concesiune „Autostrada de Centura a Municipiului Bucuresti”, potrivit unui comunicat transmis marti de CNADNR.Valoarea contractului este de 3.994.480 euro (fara TVA), relateaza The Money Channel.

Pentru prima data in Romania, piata de radio are un sistem de masurare continua a audientelor pe parcursul unui an. In primavara acestui an, numarul de ascultatori ai programelor de radio a fost de 6.664.000 in mediul urban, cu 276.500 mai mic decat in primavara anului 2007, afirma Adevarul.

Orange intra pe piata TV Orange Romania va oferi la un moment dat servicii de televiziune, in conformitate cu strategia France Telecom de a avea portofoliu complet de produse pe piata telemedia, dar modalitatea prin care va fi realizat acest lucru nu a fost inca stabilita, chiar daca unele idei exista, informeaza Ziarul Financiar.