O femeie din Bucuresti plateste de patru ani o masina de spalat cumparata prin credit doar cu buletinul de la Altex, prin intermediul cardurilor Euroline. Pagubita, care este directoarea unei importante agentii de turism din Bucuresti, a ajuns sa datoreze 8.000 de lei companiei de credit in ciuda faptului ca obiectul achizitionat valora initial doar 900 de lei.

“Am platit constant ratele. Chiar daca am intarziat uneori am avut grija sa platesc o suma mai mare pentru a acoperi eventualele penalizari. De exemplu, in loc de 12 lei cat era rata am platit uneori si 50 de lei.

De altfel nu mi s-a explicat niciodata ce plateam prin rata. Daca era dobanda sau altceva. In orice caz, in ianuarie 2008 am aflat ca am de plata 3.000 de lei. Am intrebat cat trebuie sa dau lunar pentru a achita penalizarile. Mi-au spus ca 150 de lei. Dupa alte doua luni nu numai ca nu a scazut datoria, dar aceasta a crescut pana la 3.700 de lei”, a explicat pentru cotidianul.ro femeia, care poarta initialele S.S.

Nici dupa ce a majorat plata lunara la 350 de lei SS nu reusit sa scada datoria care, dimpotriva, a crescut pana aproape de 8.000 de lei. Satula de toate problemele create, femeia a hotarat, de doua luni, sa nu mai plateasca ratele la credit si intentioneaza sa actioneze in justitie creditorul. Unul dintre motivele pentru care SS a accepatat sa plateasca penalizari atatia ani a fost frica de Biroul de Credit. Cel mai grav este faptul ca, pe desfasurator, au aparut mai multe operatiuni pe care SS sustine ca nu le-a efectuat.

Cotidianul