Piratul de muzica pe net: “Eu fac paguba artistilor, dar manelistii nu platesc impozite”. M-am intalnit aseara cu Gheorghe Alexandru Tarlescu, un student la Administratie Publica, in varsta de 25 de ani, sa-mi spuna cat de infractor se simte. In fata la Universitate, insa, nu a aparut cu vreun bolid luat din banii de pirat, ci cu o masina banala cumparata in leasing. Prin martie, trei politisti i-au batut la usa l-au intrebat daca el e “user 000”. A confirmat, iar ei i-au perchezitionat, i-au sigilat si i-au luat hardul. In asteptarea amenzii, Alex, care inca mai are o fobie cand aude vreo piesa de la Queen, povesteste pentru cotidianul.ro cum vede el vanatoarea de pirati.

Mahindra-Renault va produce un Logan de lux pentru indienii cu venituri mari. Mahindra-Renault va lansa, in luna iulie, o noua varianta de Logan , in editie limitata, destinata clientilor cu un buget ridicat, a declarat directorul Mahindra-Renault, Rajesh Jejurikar, scrie Ziarul Financiar.

Bundesbank urca previziunile inflationiste ale Germaniei si reduce estimarile de crestere in 2009. Banca germana Bundesbank a majorat vineri previziunile inflationiste pentru Germania si a estimat ca ritmul de crestere economica se va reduce in 2009, dupa o expansiune puternica in 2008, relateaza Reuters, citat de Business Standard.

Transelectrica trece pe comunicatii. Transelectrica intentioneaza sa asigure servicii de comunicatii broadband (banda larga), atat in Romania, cat si in strainatate, a declarat directorul diviziei Dezvoltare Afaceri a companiei, Razvan Purdila, scrie Evenimentul Zilei.

Ofensiva chineza pe telefonia mobila. Zapp a imprumutat 220 milioane euro de la China Development Bank pentru dezvoltarea infrastructurii. » Furnizorul chinez ZTE vrea sa realizeze si cea de-a sasea retea de telefonie mobila, impreuna cu Posta Romana, scrie Romania libera.

Justitia a hotarat: deocamdata cablurile din Bucuresti raman pe stalpi. Instanta a decis ca operatorii de cabluri isi pot mentine cablurile pe stalpi. Primaria ameninta cu represalii, iar Coimisia Europeana lucreaza la o directiva care sa-i oblige sa le ingroape, scrie Cotidianul.

Cu cateva sute de lei poti juca la Bursa. Puteti incepe sa investiti la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) chiar daca aveti numai cateva sute de lei la dispozitie. Spre exemplu, la firma de brokeraj SSIF Broker Cluj, pentru deschiderea unui cont de investitii nu exista un prag minim. „Nu pretindem o suma minima, ci pretindem o suma egala cu 100 de actiuni dorite inmultite cu pretul lor“, ne-a declarat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker Cluj. De exemplu, 100 de actiuni Amonil costa in acest moment sub 10 lei, iar 100 de actiuni BRD costa circa 2.300 de lei. Pe site-ul firmei este insa recomandata o suma minima, de 1.500 de lei, necesara pentru un portofoliu „decent“ de actiuni, scrie Evenimentul Zilei.

Facelift pentru Cadillac XLR Roadster. Cadillac a pregatit un facelift pentru XLR Roadster care urmeaza sa fie lansat in luna iulie. Producatorul american a dezvaluit astazi prima imagine oficiala a noului roadster premium. Cadillac XLR beneficiaza de restilizarea aspectului exterior, dar si al interiorului, motorizarile urmand sa fie pastrate de la modelul actual. Astfel, linia de design a exteriorului este adoptata de la noul sedan al constructorului american, Cadillac CTS, care a reprezentat un adevarat succes. Noua editia a lui XLR Roadster dispune de acoperis retractabil din material dur si este disponibil in doua variante: XLR Platinum si XLR-V, scrie Automarket.ro