Porsche planuieste in 2012 lansarea unui model de dimensiunile lui Volkswagen Golf pentru a ataca segmentul compact.Dupa ce Porsche a pus mana pe o mare parte din Grupul Volkswagen devenind astfel unul dintre proprietarii de drept ai constructorului german, marca din Suttgart incepe sa isi faca planuri de viitor legate de eventualele parteneriate de productie pe care le poate stabili.

Ei bine, prima astfel de colaborare ar putea naste un model absolut de neconceput astazi, insa unul perfect logic in economia urmatorilor ani: un hatchback Porsche de dimensiunile lui VW Golf care sa rivalizeze in segmentul sau cu BMW Seria 1, Audi A3 si cu viitorul B-Klasse al celor de la Mercedes.

Noul model este programat sa apara pe piata in 2012, la patru ani dupa ce Volkswagen va lansa a sasea generatie Golf (asteptat in aceasta toamna la Paris). Modelul Porsche va prelua cel mai probabil platforma acestuia, urmand sa beneficieze insa de motoare ceva mai performante si de dotari superioare, demne de marca pe care o va reprezenta. Nu se cunosc inca pretul si numele viitorului model, cele mai noi informatii aratand insa ca acesta se va incadra intr-o zona de pret aflata cu cateva mii de euro peste Golf VI R32 si GTI, doua dintre versiunile de top ale modelului VW.

Integral pe Automarket.ro