Marii retaileri distribuitori de echipamente de aer conditionat si-au pus in aplicare strategiile de ademenire a clientilor prin oferte care pot fi inselatoare. Unele magazine promit aparate ieftine, dar in spatele ofertei stau costuri mari pentru montare si pentru transport.

Alte firme ofera gratuitate la serviciile de transport si instalare, dar costuri la echipamente mai mari. De fapt, producatorii adauga la pret lucrarile si “bacsisul” mesterilor. Si preturile la teava frigorifica ard la buzunar. In schimb, timpul de asteptare pentru montare s-a redus fata de anul trecut la maximum o saptamana. Marile companii distribuitoare de “aer conditionat” se intrec in oferte speciale.

La unele dintre acestea, montarea si distribuirea se pot face prin firme partenere care trebuie sa-si traga si ele cota parte din serviciu, dar nu din pretul aparatului, ci din buzunarul clientului. Cat priveste timpul pentru instalare, el poate varia datorita cererii, cel putin 4-5 zile.

La Altex, un aparat de aer conditionat costa intre 600 si 2.000 de lei, la care se mai adauga 350 de lei taxa de instalare, insa transportul este gratuit. Pretul aparatului de aer conditionat afisat nu contine si costul de instalare. Acest cost se achita separat la unul dintre magazinele Altex, fie la firma care se ocupa de montaj.

Montajul aparatului de aer conditionat se face numai in urma unei programari facute de catre cumparator, prin telefon, la firma specializata indicata pe certificatul de garantie, se arata pe site-ul companiei.

Integral in Gardianul