Cererile sunt respinse de multe dintre banci daca sotul sau sotia lucreaza la o firma ce figureaza la Centrala Riscurilor Bancare.

Unele cereri de credit sunt refuzate de banci desi solicitantul este „curat“. De multe ori, o persoana care solicita un credit la o banca este respinsa fara nici un fel de explicatie, desi nu se afla in baza de date a Biroului de credit si nici nu e consemnata la Centrala Riscurilor Bancare. Cum este posibil acest lucru se specifica in documentele interne ale unor banci din Romania, in care este aratata procedura de acordare sau respingere a unui imprumut. Astfel, se verifica mai intai cat de corect este solicitantul de credit.

Daca acesta este in regula, se trece apoi la verificarea sotului sau a sotiei. In cazul in care se descopera ca partenerul de viata are ghinionul sa lucreze la o companie care figureaza pe lista neagra de angajatori a Centralei Riscurilor Bancare, cererea de credit este respinsa.

Mai mult, solicitantul risca sa fie inclus de respectiva banca pe lista neagra sau pe listele interne de evidenta a cazurilor de frauda. Aceste masuri de precautie au fost luate dupa ce s-au consemnat cazuri in care unul dintre soti s-a imprumutat si a disparut cu banii fara stirea celuilalt.

Integral in Gandul