Scaderea puterii de cumparare a redus cu 15% vanzarile de imbracaminte pe piata romaneasca. Romania este prima tara exportatoare de imbracaminte din UE si a cincea la nivel mondial.

Suntem "croitorii" Europei, insa pe piata interna vanzarile de textile sunt in declin. Nu mai este o noutate sa gasesti in marile magazine din orasele europene ale modei haine cu eticheta "made in Romania", lucrate in sistem lohn de fabricile romanesti de confectii pentru case de moda cunoscute, precum Armani, Kenzo, Hugo Boss etc.

Pe piata interna insa, acestea nu sunt accesibile romanilor, care au o putere mai mica de cumparare. Datele prezentate de Institutul National de Statistica (INS) au aratat ca romanii au cumparat, in primele trei luni ale anului, mai multe medicamente si cosmetice si mai putine haine si incaltaminte fata de perioada similara a anului 2007.

In timp ce vanzarile de cosmetice si farmaceutice au urcat cu 46,3% in perioada mentionata, cele de imbracaminte, incaltaminte si articole din piele au inregistrat un declin de 15%.''

Integral in Romania Libera