Celibatarii risca sa fie concediati. O mare companie de stat iraniana a cerut angajatilor necasatoriti sa se casatoreasca pana la 21 septembrie. In cazul in care acestia nu vor face acest lucru pana la data respectiva, risca sa-si piarda locul de munca. Motivul pentru care responsabilii companiei vor ca angajatii sa fie casatoriti, este unul cat se poate de simplu: formarea de familii ar insemna un oarecare nivel de stabilitate ce ar permite angajatilor sa lucreze aici pentru o perioada mai mare de timp, scrie Capital.

Clujul ar putea avea in urmatorii cinci ani aproximativ 15 km de metrou usor care va traversa orasul de la nord la sud si care va lega cele mai mari investitii din judet - Emerson si Nokia, in urma unei investitii de circa 16 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

45 de milioane de euro pentru Posta. Compania Nationala Posta Romana va achizitiona prin licitatie servicii de transport aerian pentru corespondenta prioritara, valoarea contractului fiind estimata la circa 45 de milioane de euro, afirma Gandul.

Romania modifica contractul Petrom. Romania ar putea face lobby la Comisia Europeana (CE) pentru a incerca schimbarea unor prevederi legislative la nivel european, care ar necesita modificarea contractului de privatizare a Petrom, a declarat directorul general adjunct al Directiei de politici energetice din MEF, Corneliu Condrea, citat de Evenimentul Zilei.

Mozilla tinteste cartea recordurilor. Mozilla, dezvoltatorul browserului Firefox, intentioneaza sa stabileasca un record mondial, propunandu-si ca versiunea a treia a Firefox sa devina cel mai utilizat browser din lume chiar din ziua lansarii sale. Mozilla vrea sa intre in cartea recordurilor, cu al treilea candidat Beta al ultimei versiuni pregatite pentru browserul de internet Firefox. Lansarea versiunii Firefox 3 a fost anuntata pentru luna aceasta, iar noul program este unul imbunatatit in comparatie cu versiunea precedenta Mozilla, relateaza Romania libera.

60 de magazine noi pentru Vodafone. Vodafone a preluat distribuitorul de produse si servicii GSM Vegastel 2007 din Botosani, cu o retea de 60 de magazine situate in judetele Suceava, Botosani, Vaslui, precum si in Bucuresti. Compania nu precizeaza valoarea acordului. Acest pas vine dupa ce anul trecut operatorul a mai preluat toate cele 55 de magazine detinute de Petrocom D&V Iasi in Capitala si in 25 de judete, informeaza Romania libera.

Fara speculatiile care exista pe piata petrolului, barilul de titei ar costa probabil circa 70 de dolari, a afirmat presedintele Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol, Chakib Khelill. El spune ca oferta de petrol depaseste cererea de pe piata mondiala, unde barilul a ajuns vinerea trecuta la nivelul istoric de 139 dolari pe piata futures de la New York, afirma Financiarul.

Meciurile de la Campionatul European de fotbal vor duce la o scadere a productivitatii muncii in economia romaneasca, pe ansamblul lunii iunie, dar vor afecta in mod pozitiv relatiile de munca din cadrul companiilor, estimeaza, pentru DailyBusiness, oamenii de afaceri si specialistii in resurse umane.

Adancirea deficitului de cont curent pune sub semnul intrebarii sustenabilitatea cresterii economiei romanesti, potrivit Bancii Mondiale. Analistii institutiei internationale prognozeaza majorari ale PIB de 6% pentru acest an si de 5% pentru 2009, urmand ca in 2010 cresterea economica sa incetineasca la 4,3%, in raportul "Evolutia finantelor globale, rolul bancilor internationale", realizat de Banca Mondiala. In raport se atrage atentia asupra faptului ca, desi economia Romaniei a inregistrat cresteri in 2007, gradul de vulnerabilitate s-a majorat, pe fondul cresterii dificultatilor de finantare a deficitului de cont curent, scrie Curierul National.

Cele doua milioane de romani care au restante la banci datoreaza in medie aproximativ 2.520 de lei, arata oficialii companiei Coface. „Clientii nostri din domeniile bancar, telecomunicatii si asigurari inregistreaza peste 100.000 de debitori, dintre care circa 80% revin sistemului bancar“, a spus Constantin Coman, directorul de recuperare debite din cadrul Coface, citat de Cotidianul.

Taxa de aglomerare pentru Bucuresti. Bombardata de reclamatii privind poluarea sonora, Primaria Capitalei a realizat un plan de actiune pentru a reduce zgomotul din Bucuresti, provocat in proportie de 80 la suta de masini. Documentul, postat recent pe site-ul primariei, face referire la „tramvaie si autobuze mai silentioase“, „stil de condus calm“, „taxa de aglomerare“ si interzicerea zborurilor avioanelor pe timp de noapte, afirma Cotidianul.

Curtea de Conturi nu a mai verificat nicio privatizare de zece ani. De peste zece ani Curtea de Conturi, definită în Constituţie drept organul de control financiar suprem în stat, nu are voie să controleze ce s-a întâmplat cu veniturile provenite din privatizarea industriei de stat, afirma Financiarul.

Hyundai va produce un model low cost la fabrica din St. Petersburg, pe platforma folosita la Hyundai i30 si Kia c'eed. Hyundai vrea sa concureze astfel Logan si se va adresa pietelor emergente, precum Rusia, China si Coreea. Productia va demara in 2010, in China si Coreea, iar un an mai tarziu in Rusia. Hyundai studiaza cat de favorabila ar fi piata vest-europeana unui astfel de model, inainte de a lua o decizie in acest sens, scrie AutoNews.ro.

GINA e noua creatie a BMW, care in locul caroseriei metalice are un invelis polimeric flexibil impermeabil usor, la productia caruia se consuma mai putina energie decat in cazul unei caroserii conventionale, afirma Money Channel. Noul tip de caroserie se poate monta in doua ore. Masina concept permite accesul la motor printr-o deschizatura flexibila in capota, element de design aplicat si in cazul farurilor, care pot fi acoperite pe timpul zilei, cand nu sunt folosite.