Top managerii romani merg la serviciu cu jeep-ul. Audi A 6 este masina preferata de catre directorii de companii din Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Bulgaria. In plus, top managerii companiilor romanesti folosesc ca masina de serviciu VW Touareg si Peugeot 607, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta Mercer, furnizat in exclusivitate pentru Business Standard.

Miscare surpriza: Finantele incearca sa faca rost de 1 mld. euro de la bancherii straini. Ministerul Finantelor a facut ieri o miscare surpriza pe pietele de capital internationale si a lansat emisiunea de eurobonduri pe zece ani in suma de cel putin 500 mil. euro pregatita inca de la sfarsitul lui 2007. Explicatia acestei decizii luate practic "peste noapte": Ministerul Finantelor a ajuns la concluzia ca lichiditatile de care dispune nu sunt suficiente pentru a acoperi atat rambursarea euroobligatiunilor de 664 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.

Salariile de la Google, Yahoo sau Microsoft, dezvaluite pe un site nou lansat in SUA. Glassdoor.com, un site lansat marti noapte in SUA, isi invita vizitatorii, protejati de anonimat sa-si confrunte salariile cu cele practicate de concurenta. Specialistii in IT de la Google, Yahoo sau Microsoft care au facut deja publice aceste informatii au salarii cuprinse intre 92.000 si 119.000 $ pe an, scrie DailyBusiness.ro.

Exercitiu de imaginatie: BMW GINA. BMW lucreaza la viitoarea generatie Z4, insa inginerii si stilistii constructorului bavarez au mers mai departe, dand frau liber imaginatiei. Fara indoiala, BMW GINA (Geometry and Functions In “N” Adaptions) este unul dintre cele mai spectaculoase automobile concept din cate ne-au fost date sa vedem in ultimii ani, impingand limitele imaginatiei dincolo de conventionalul momentului, scrie AutoNews.ro.

CE a lansat procedura de deficit excesiv impotriva Marii Britanii. Comisia Europeana (CE) a lansat, miercuri, o procedura oficiala impotriva Marii Britanii pentru deficitul bugetar ridicat, care va depasi nivelul maxim admis in Uniunea Europeana, de 3% din PIB, in acest an si in 2009, si a propus oprirea masurilor disciplinare impotriva Poloniei, scrie Financiarul.com.

Schimbi vechiul iPhone cu cel 3G si primesti si bani. AT&T a afirma ieri ca acei clienti care au cumparat iPhone-ul vechi din magazinele sale la data de 27 mai sau dupa vor putea schimba aceste telefoane cu modelul mai nou si mai rapid, primind inapoi si diferenta de pret, scrie Cotidianul.

Localiada din Capitala: 2,5 milioane de euro. In campania electorala pentru fotoliul de primar general al Capitalei, respectiv pentru primariile de sector, candidatii au investit aproximativ 2,5 milioane de euro in publicitatea stradala si cea din mass-media, scrie Capital.

Gallup: Est-europenii, cei mai sceptici la sondaje. Est-europenii sunt cei mai neincrezatori cetateni la nivel global in privinta sondajelor de opinie realizate de institutele de cercetare, dar si a studiilor realizate de companiile de market research, un sfert dintre acestia considerand ca datele si interpretarea sunt nesustinute in realitate, se arata intr-un studiu realizat de firma de cercetare Gallup, scrie Business Standard.

Barbatii stangaci castiga mai mult, dar sunt mai predispusi la alcoolism si schizofrenie. Barbatii stangaci sunt mai talentati decat cei dreptaci, asimileaza mult mai bine informatiile, devin mai frecvent specialisti de inalta clasa si castiga cu 13-21% mai mult decat dreptacii, releva cercetatori din cadrul Universitatii Nationale a Austriei. Este adevarat ca studiul austriecilor dezvaluie si un revers: se pare ca tocmai stangacii ingroasa cel mai adesea randurile schizofrenicilor si alcoolicilor, scrie Financiarul.ro.

Scaderea preturilor locuintelor vechi poate ajunge la 20% in 2008. Preturile locuintelor vechi din Capitala au scazut in ultimele doua luni cu 10-15%, iar agentii imobiliari asteapta o scadere pe intreg anul de pana la 20%, scrie DailyBusiness.ro.

Perioada cifrelor mari: zece tranzactii au depasit pragul de 100 mil. euro. Pe piata imobiliara locala au fost realizate un numar de zece tranzactii cu o valoare de peste 100 de milioane de euro fiecare, incepand din luna noiembrie a anului 2006, cand a fost vandut proiectul Polus Center din Cluj, prima afacere care a depasit acest prag, scrie Ziarul Financiar.

Deponentii merg in pierdere desi bancile cresc dobanzile. In ciuda majorarilor importante de dobanda, comisioanele, impozitul si in primul rand inflatia erodeaza puterea de cumparare a banilor plasati cu 1,25% pe un an, scrie Cotidianul.

500 $/mia de mc - posibil pret al gazelor. Declaratia presedintelui Gazprom, Aleksei Miller, potrivit careia europenii cumpara deja gaze rusesti cu 410 dolari mia de metri cubi, nu a scapat atentiei analistilor moscoviti. In opinia lor, pretul aurului albastru destinat consumatorilor europeni poate ajunge la 500 dolari mia de metri cubi, scrie Financiarul.com.