UPC taie tarifele cu pana la 33% pentru a-si extinde baza de clienti. UPC Romania, care isi disputa cu RCS&RDS pozitia de lider pe piata de servicii de cablu TV (CATV), a lansat la nivel national o campanie prin care reduce tarifele cu pana la 33% pentru clientii noi sau pentru clientii existenti care contracteaza un nou serviciu al companiei, in incercarea de a-si extinde si conserva cota de piata, anunta Ziarul Financiar.

Lectie de economie de la artizanul terapiei de soc. A fost numit artizanul terapiei de soc pentru programul de reforme initiat in septembrie 1989, care a reusit sa puna capat hiperinflatiei, sa echilibreze bugetul public si sa aseze definitiv economia poloneza pe „turnanta“ economiei de piata. Cititi in Saptamana Financiara un interviu cu Leszek Balcerowicz, arhitectul reformelor economice din Polonia.

Romania-Olanda, un joc pe trei milioane de euro. Meciul Romania-Olanda, care se va disputa diseara la Berna si ne poate deschide portile calificarii in sferturi, are si un imens interes financiar – trei milioane de euro, care vor fi castigati de echipa invingatoare. si asta pentru ca UEFA recompenseaza fiecare victorie la Euro cu un milion de euro, iar pentru calificarea in sferturi mai exista un bonus de doua milioane de euro. Pana in prezent, Romania are in cont 8,5 milioane de euro: 7,5 ca prima de participare, plus un milion din cele doua egaluri de pana acum, fiecare cate 500.000 de euro, scrie Romania libera.

Cheltuim cinci salarii pe an pe bunuri de larg consum. Business Standard scrie ca romanul da intr-un an cinci salarii lunare medii pentru achizitia de bunuri de larg consum, bugetul alocat fiind de 1.877 de euro. Din acest punct de vedere, cheltuielile romanilor sunt comparabile cu cele ale rusilor si cu 15% mai mari decat ale bulgarilor.Slovenii au un buget aproape dublu fata de noi pentru alimente, detergenti, electrocasnice sau articole de imbracaminte, in timp ce consumatorii din Europa de Vest aloca de trei ori mai mult, adica 5.497 de euro pe an.

Peugeot va lansa 3008, un MPV compact pe care il va prezenta in premiera, cel mai probabil, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, din aceasta toamna. Viitorul Peugeot 3008 va avea platforma mecanica derivata din cea a modelului 308 si va fi a patra versiune constructiva dezvoltata pe aceasta mecanica, dupa hatchback, SW si CC (RC-Z). Peugeot intra astfel pe segmentul monovolumelor familiale, acolo unde ceilalti constructori francezi au deja o prezenta consistenta, prin Scenic de la Renault si C4 Picasso de la Citroen, informeaza AutoNews.ro

Tricolori, dati-ne banii pe plasme inapoi! Daca Romania castiga azi, 2.300 de clienti ai Media Galaxy primesc inapoi 15% din valoarea televizoarelor cumparate, iar daca tricolorii vor continua parcursul la Euro, alte mii de romani s-ar putea alege cu televizoare gratis, anunta Cotidianul.

Bancile incep sa ascunda printre comisioane asigurarile pentru credite. O taxa "made in Romania" ce ajunge si la 5% din valoarea imprumutului. Asigurarea este obligatorie la mare parte din creditele fara ipoteca, chiar daca acest lucru nu este stipulat in vreo lege. Si chiar daca nu se practica in nicio alta tara europeana. Uneori, este impusa si in cazul celor pentru investitii imobiliare, unde deja exista asigurarea bunului ipotecat. Un cost in plus la credite, care in ultimul timp este tot mai adesea ascuns printre comisioane, precizeaza Financiarul.

Proprietarul Sema Parc a cumparat fabrica Romcolor. Producatorul de coloranti si aditivi pentru mase plastice Romcolor 2000 si-a vandut recent fabrica din zona Semanatoarea din Bucuresti companiei Sema Parc, controlata de omul de afaceri Ion Radulea, contra sumei de 2,6 mil. euro, potrivit reprezentantilor celor doua companii. Romcolor 2000 este controlata de compania greceasca Plastika Kritis, cu un pachet de 78,9%, actionar fiind si Georgiana Pogonaru, sotia lui Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Romani (AOAR), cu 19,8%, scrie Business Standard.

GE pune Dobrogea „pe aripile vantului“. Compania americana, prezenta cu activitati in Romania inca din 1984, ca furnizor de echipamente nucleare, va livra anul viitor primele 100 de turbine eoliene, pentru un proiect de 250 de MW in Dobrogea. Companiile Petrom, Electrica, Enel si spaniolii de la Iberdrola au cerut deja oferta tehnica de la General Electric pentru a ridica parcuri eoliene in Romania de minimum 50 de MW fiecare, anunta Evenimentul Zilei.

Nokia ataca Blackberry cu doua telefoane la 350 de euro. Producatorul de telefoane mobile Nokia a lansat, luni, doua noi modele dedicate clientilor business, relateaza Reuters. Noile E66 si E71, cu tastatura integrala, vor fi livrate din luna iulie si vor ajunge in magazine la pretul recomandat de aproximativ 350 de euro, scrie Cotidianul.

Cardul cu senzori. In urmatoarele luni, Garanti Bank va aduce in Romania primele carduri “contactless”, ce permit realizarea rapida de plati prin simpla apropiere de dispozitivul de citire. De aici si pana la momentul in care in Romania se va putea plati si cu ceasul, cu brelocul de la chei sau cu telefonul mobil nu mai e mult, informeaza Business Magazin.