Daniela Lulache, singurul director al Fondului si nasa a ministrului internelor, este acuzata de actionari ca primeste sume enorme, desi nu-si indeplineste obligatiile. Lulache nu vrea in ruptul capului sa-si dezvaluie leafa.

Nivelul ridicat al salariilor pe care conducerea Fondului Proprietatea (FP) si le-a stabilit, fara consultarea actionarilor, trezeste nemultumirea acestora. Unii actionari ai FP sustin ca singurul membru numit al directoratului are venituri peste oricare alt manager de stat din Romania, fara a avea insa rezultate notabile. Daca va fi disponibilizata de catre viitorul manager de fond, care va fi ales probabil pana la finele anului, Daniela Lulache va primi cu titlul de despagubire sapte salarii lunare, afirma aceiasi actionari.

„Dupa informatiile pe care le am, salariul doamnei Lulache este de cel putin 15.000 de euro pe luna, dar se vehiculeaza si cifra de 17.000 de euro.

Suma este peste cea primita de seful Bancii Central-Europene, Jean-Claude Trichet, sau peste veniturile guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Este mult pentru o persoana care conduce sapte oameni (12, potrivit informatiilor furnizate de Daniela Lulache - n.red.) si care nu are rezultate notabile si nu a dat actionarilor datele financiare definitive pentru anul 2007 si nici nu a prezentat proiectul de buget al FP pe anul 2008, dupa cum obliga legea.

Atat eu, cat si alti actionari suntem nemultumiti deoarece niciodata nu am fost consultati asupra nivelului salariilor cuvenite membrilor directoratului“, spune Georgios Kosivakis, actionar al FP. O alta nemultumire a actionarului FP este faptul ca directoratul are un singur membru, anume pe Daniela Lulache, fata de numarul minim de directori, stabilit prin lege la trei si care ar asigura transparenta directoratului.

Conducerea FP are o pozitie contradictorie. Pe de-o parte, ea sustine ca nu a primit niciodata o solicitare de clarificare de la actionari referitoare la nivelul veniturilor Danielei Lulache, dar in acelasi timp spune ca, oricum, daca ar primi-o, nu ar raspunde acesteia. „Sunt surprinsa ca eventualii actionari nemultumiti au ales calea presei pentru a-si exprima nemultumirile si nu ne-au adresat nici o solicitare noua“, a declarat ieri aceasta. Insa, chiar daca ar fi facut-o, nu ar fi aflat nimic.

Cotidianul