Un top manager din retail castiga cat 70 de casieri. Salariile in retailul romanesc incep de la 140 de euro pe luna, pentru o pozitie de muncitor necalificat si pot ajunge peste 10.000 de euro, la nivel de top manager. Printre cele mai cautate meserii in retail sunt brutarii, patiserii, bucatarii, care castiga peste 500 de euro pe luna, afirma Business Standard.

Porsche si-a majorat participatia la Volkswagen. Porsche, proprietarul a 30,6% din drepturile de vot ale Volkswagen (VW), a convenit preluarea unei participatii de 4,9% la grupul german, in conditiile in care se pregateste sa obtina controlul asupra celui mai mare producator auto al Europei, relateaza Financiarul.

Bugetarii vor putea beneficia de o crestere salariala de 60% din indicele de productivitate, conform unei hotarari de guvern aprobate ieri. Bugetele generale ale companiilor de stat care sunt subordonate ministerelor sau administratiilor centrale vor fi prezentate sindicatelor din respectivele sectoare economice si vor include o crestere de salariu de cel mult 60% din indicele de productivitate, relateaza Gandul.

Esecul investitiei Mercedes: Romania pierde 2 miliarde de euro. Decizia concernului Daimler de a construi noua fabrica Mercedes in Ungaria, in detrimentul Romaniei, inseamna o pierdere de 2 miliarde de euro si un semnal negativ pentru investitorii straini, au declarat pentru Daily Business specialistii din piata.

Pregatirea casei pentru vara costa cu 50% mai mult. Cererea pentru aparate de aer conditionat de calitate este mai mare in acest an, iar acest lucru se vede in preturile care sunt in crestere pe acest segment. S-au scumpit si aparatele pentru segmentul low-cost. Daca pana anul trecut erau mai cautate aparatele de aer conditionat mai ieftine, anul acesta sunt preferate aparatele mai scumpe. Anul trecut se mai puteau cumpara aparate de aer conditionat cu 600 de lei, acum minimumul pentru un aparat de aer conditionat este de 1.000 de lei, scrie Cotidianul.

Un tablou de Picasso a fost vandut cu 6 mil. $ la o licitatie in Australia. Un tablou semnat de pictorul spaniol Pablo Picasso a fost vandut cu peste 6 mil. $ (3,8 mil.euro), in cadrul unei licitatii care a avut loc la Sydney (Australia), informeaza Daily Business.

Petrom scumpeste carburantii. Un litru de benzina Eco Premium va costa 4,06 lei, iar pentru Premium 95 si Top Premium consumatorii vor plati 4,03 lei, respectiv 4,36 lei. Sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor putea fi cumparate incepand de miercuri cu 4,13 lei, respectiv 4,76 lei/litru. La motorina, Top Euro Diesel va costa 4,42 lei, OMV Sprint Diesel 4,47 lei, Euro Diesel 4,34 lei si OMV Premium Diesel 4,75 lei. Ultima scumpire a benzinei si motorinei la Petrom a avut loc pe 12 mai, scrie Cotidianul.

Un angajat al Bancii Transilvania a disparut cu 200.000 lei. Un angajat al unei sucursale din Radauti a disparut cu 200.000 de lei pe care i-a furat din bancomatele bancii. Omul, in varsta de 30 de ani, se ocupa de alimentarea ATM-urilor si a luat suma fara prea mult efort. Duminica a disparut si de atunci nici urma de el, scrie Gandul.

Profit de 11 ori mai mare pentru Oracle Romania. Oracle Romania, sucursala locala a unuia dintre cei mai mari producatori de software din lume, a inregistrat un profit net de 33 milioane de lei (9,88 milioane de euro) anul trecut, de 11 ori mai mare comparativ cu nivelul de 3 milioane de lei (851.185 de euro) raportat in anul calendaristic 2006, informeaza Ziarul Financiar.

Bosch estimeaza afaceri de 200 milioane de euro in Romania. Grupul german Bosch previzioneaza, pentru acest an, o cifra de afaceri de pana la 200 milioane de euro din activitatile pe care le desfasoara in Romania, in crestere cu 47% fata de incasarile obtinute anul trecut, potrivit datelor companiei, titreaza Business Standard.

Francezii construiesc cea mai mare mina de uraniu din lume. Grupul francez Areva intentioneaza sa deschida cea mai mare mina de uraniu din lume in Namibia, valoarea proiectului fiind de 750 milioane de dolari, a anuntat societatea nucleara, scrie Evenimentul Zilei.

Guvernul stimuleaza investitiile. Guvernul a adoptat miercuri, in prima lectura, un proiect de act normativ privind stimularea investitiilor, elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), care va fi promovat prin Ordonanta de Urgenta, potrivit reprezentantilor MEF. "Actul normativ vizeaza mentinerea, pe termen lung, a unui ritm inalt de investitii in Romania, atat romane cat si straine, intr-o maniera nediscriminatorie", a afirmat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, pentru Daily Business.