Romanii devin top manageri la 30 de ani. Top managerii din companiile mari care activeaza pe piata locala au o medie de varsta care variaza intre 43 si 46 de ani, in timp ce inca de la 26 de ani poti ajunge intr-un post de middle management, mult mai devreme decat in Occident. In companiile de pe piata romaneasca, poti ocupa un post de head of legal la 31 de ani, mai repede decat ai putea ajunge director de vanzari, pozitie care poate fi ocupata la 40 de ani, scrie Business Standard.

Tigarile se scumpesc in medie cu 40 de bani, de la 1 iulie. Pretul unui pachet de tigari va creste in medie cu 40 de bani (4.000 lei vechi), de la 1 iulie, cand acciza totala va fi majorata la 50 de euro/1.000 de tigarete, fata de 41,5 euro in prezent, informeaza Mediafax, citat de Financiarul.

Romanii lucreaza cu 15% mai bine daca echipa nationala castiga. Expertii de pe piata serviciilor de resurse umane considera ca in cazul unei victorii a echipei nationale angajatii pot lucra a doua zi cu circa 15% mai eficient, in timp ce o infrangere va reduce moralul si cheful de munca. In acelasi timp, gradul de absenteism la locul de munca in cazul barbatilor poate creste cu pana la 25% in timpul desfasurarii competitiei sau meciurilor, afirma Gandul.

Subaru a lansat noul motor diesel. Subaru Motors Trading, importatorul marcii nipone in Romania, a lansat un motor diesel care va echipa, in prima faza, modelele Legacy si Outback. Propulsorul foloseste tehnica Boxer, cilindrii fiind dispusi orizontal, fata in fata, nu vertical ca la motoarele normale. Cele doua modele sunt comercializate in Romania incepand cu 28.332, respectiv 30.226 de euro, scrie Adevarul.

Gazprom a stabilit pretul mediu la gaze naturale: 402 USD/1.000 mc. In acest an, gazul pentru Europa se va scumpi pana la 401-402 dolari mia de metri cubi. Asa spune Gazprom, care spera sa obtina, astfel, venituri suplimentare de 24,5 miliarde de dolari. De la 310, prognoza anuntata de Gazprom in primele luni ale anului, la 410 dolari mia de metri cubi, pret mediu pentru europeni, este un salt considerabil. Si o adevarata explozie comparativ cu tariful de 272,8 dolari din 2007, in crestere cu 40% fata de valorile practicate cu un an inainte, noteaza Financiarul.

Scandia ataca Serbia si Bulgaria. Scandia Romania, liderul pietei locale de conserve din carne, ia in calcul, pentru perioada urmatoare, intrarea pe pietele externe prin achizitii, primele tari vizate fiind Bulgaria si Serbia, unde nu este exclus ca firma sa-si faca simtita prezenta prin preluarea unor producatori locali, afirma Business Standard.

Profitul Mittal Galati s-a dublat, ajungand la 97 mil. euro. Combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galati (fostul Sidex), controlat de grupul indian cu acelasi nume, a inregistrat anul trecut un profit net de 97 mil. euro, dublu fata de cel obtinut in 2006, potrivit unor surse din industrie, citate de Ziarul Financiar. Afacerile companiei au avansat in 2007 cu 24,8%, ajungand la peste 2,1 mld. euro.

700.000 euro pentru o platforma video online dezvoltata in Romania. Furnizorul de solutii voice-over-IP, IPTV si video-on-demand Interglob Romania a investit circa 700.000 euro in lansarea portalului Online-tv.ro care ofera solutii IPTV si transmisie de canale de televiziune pe Internet, au declarat pentru DailyBusiness oficiali ai companiei. Rezolutia transmisiunilor este de 720 x 576 (standardul PAL) la o rata de 25 fps.

150 de banci din SUA, sub spectrul falimentului. Falimentul multor banci americane este asteptat, in conditiile in care criza financiara internationala fiind departe de a fi incheiata. Presedintele Corpului de asigurare a depozitelor federale din Statele Unite (FDIC), a declarat recent ca falimentele bancare asociate cu deprecierea pietei imobiliare din SUA vor implica si institutii de credit mai mari decat pana acum, anunta Reuters. Un numar din ce in ce mai mare de banci se confrunta cu expunerea la conditiile in deteriorare de pe piata comerciala imobiliara, respectiv din sectorul creditelor ipotecare, anunta Financiarul.

Wizz Air si-a triplat numarul de pasageri la patru luni. Compania aeriana Wizz Air, aflata intre primii trei operatori low-cost pe piata locala, si-a triplat numarul de pasageri in primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, transportand pana la 225.000 de pasageri, potrivit Natasei Kazmer, director Corporate Communications&Public Affairs Wizz Air, relateaza Business Standard.