» Jumatate din romanii care vor petrece vacanta in strainatate in acest an aleg Grecia si Turcia.

» Bulgaria pierde ca urmare a majorarii tarifelor pentru cazare si masa cu circa 15%.

Grecia, Turcia si Bulgaria raman si in acest an destinatiile preferate de vacanta ale romanilor, cresterea cererilor pentru destinatiile externe fiind impulsionata si de introducerea de catre agentiile de turism a peste 120 de curse charter.

Operatorii din turism estimeaza ca in acest an vor fi vandute cu 15-20% mai multe vacante, comparativ cu anul trecut, desi tarifele vor fi mai mari in acest an cu 10-15%, comparativ cu anul anterior.

In fiecare an vanzarile de pachete turistice au inregistrat o tendinta ascendenta. Pentru acest an estimam o crestere de 17-20% a vanzarilor de sejururi", a spus Aurelian Bratosin, directorul Butterfly Tourism.

Acesta spune insa ca topul destinatiilor preferate de romani se schimba de la an la an. In portofoliul agentiei Butterfly, spre exemplu, daca anul trecut cea mai ceruta destinatie a fost Bulgaria, in schimb in acest an Turcia si Grecia domina in preferintele romanilor. "Ca numar de cereri Turcia se afla pe primul loc, cu o pondere de 40%, urmata de Grecia (15-20%). Cererea pentru Bulgaria a scazut semnificativ in acest an, ajungand la o pondere de doar 4-5% din totalul cererilor, probabil ca urmare a majorarii tarifelor cu 10-15% de catre hotelierii bulgari", a explicat Aurelian Bratosin. Tarifele pentru un sejur in Grecia pornesc de la 300 de euro si ajung la 1.300 de euro, in functie de conditii si confort.

Integral in Romania libera