Statiunile de pe Coasta de Azur si Parisul sunt cele mai costisitoare destinatii dintre cele pe care le prefera, in ultimii ani, turistii romani. Franta este cea mai scumpa destinatie dintre preferatele romanilor, spun reprezentantii agentiilor de turism.

Hotelurile de doua si trei stele din cele mai atractive zone - Coasta de Azur si Paris - au tarife similare cu cele de patru stele din Grecia sau Turcia, iar un pranz la restaurant costa cam 50 de euro pentru doua persoane.

Acestea, alaturi de celelalte servicii, de la transport la biletul de intrare la obiectivele turistice, ameninta serios buzunarele turistilor. Astfel, un sejur de o saptamana pe Coasta de Azur ajunge la cel putin 1.000 de euro de persoana - suma care acopera cazarea si transportul -, in timp ce un weekend la Paris porneste de la minimum 500 de euro, cu transport si cazare incluse. Cu toate acestea, Franta atrage anual circa 110.

000 de turisti romani, potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). „Circa 60% aleg sa plece prin intermediul agentiilor, iar restul pe cont propriu. In afara pachetelor de sejur, multi viziteaza principalele obiective turistice in cadrul circuitelor cu autocarul prin Europa“, spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvant ANAT.

Low cost spre Paris, charter de Nisa

Autoritatile franceze au decis sa schimbe perceptia de tara scumpa si de raport calitate-pret nu tocmai convenabil si intentioneaza sa atraga mai multi turisti in regiunile mai putin cunoscute si mai accesibile din punctul de vedere al costurilor.

Integral in Evenimentul Zilei