Afacerile distribuitorilor IT au fost sub asteptari in primul trimestru, printre cauze numarandu-se procesul de acordare al creditelor din ce in ce mai greoi si mai restrictiv, anul electoral ce a blocat unele proiecte, precum si clientii finali, care se afla intr-o "stare de expectativa", conform reprezentantilor pietei. "Costul creditarii a crescut, anul electoral a blocat unele proiecte. Per total, prim parte a primului trimestru a fost relativ buna, dar in a doua parte piata a inceput sa cada, lucru care se resimte si acum", a declarat pentru DailyBusiness Iulian Stanciu, general manager Asesoft Distribution.

Compania a realizat in primul trimestru venituri de 26 mil. $ , pastrandu-si estimarile de 135 mil. $ afaceri pe 2008. "Primul trimestru a fost unul destul de prost. Piata scade, se simte acest lucru, iar al doilea trimestru este chiar mai prost decat primul. Daca o tine tot asa, nu m-ar mira ca in al treilea trimestru toti jucatorii mari de pe piata de distributie IT sa anunte la unison scaderi ale veniturilor", este de parere Sorin Stancu, director executiv al ProCA.

Acesta a precizat ca ProCA a realizat afaceri de circa 9 mil. euro in primul trimestru. Directorul companiei a spus pentru DailyBusiness ca probabil va rata previziunile initiale de afaceri pentru 2008 , urmand sa realizeze in loc de 50 mil. euro, afaceri de circa 47 mil. euro.

Integral in DailyBusiness.ro