Seat va lansa limuzina din Clasa B, Exeo, la inceputul lunii martie 2009 pe piata autohtona, iar la un interval de cateva luni va fi introdusa pe piata si varianta break, a declarat, pentru NewsIn, directorul marcii Seat in cadrul Porsche Romania, Bogdan Militaru. Potrivit lui Militaru, noul model va fi fabricat la uzina din Martorell (Spania). Exeo va fi construit pe platforma modelului Audi A4 si va avea un caracter sportiv, insa ponderea cea mai insemnata in privinta calitatilor sale va fi reprezentata de confortul oferit pasagerilor.

"Cele doua variante ale modelului Exeo vor fi pozitionate in asa-zisul cos de consum al Clasei B, unde principalele modele concurente vor fi Ford Mondeo, Peugeot 407, Toyota Avensis, Mazda 6 si chiar Volkswagen Passat", a precizat directorul Seat. El a explicat ca prin noul model Exeo, Seat isi va extinde gama de modele pe segmentul B, iar Exeo nu va inlocul modelul Toledo, acesta continuand sa fie produs si livrat pe piata in paralel cu noua generatie.

De asemenea, marca spaniola va lansa pe piata din Romania si modelul Ibiza in data de 26 iunie, model ce va fi comercializat in paralel cu varianta predecesoare. "Vechiul model Ibiza va fi comercializat in paralel cu noul model timp de aproximativ un an, sau chiar mai mult. Nu cred ca va exista un moment de asteptare din partea clientilor pana la aparitia noului Ibiza si de aceeea nu vor exista nici fluctuatii in privinta cererii", a explicat Militaru.

"Seat intentioneaza sa comercializeze intre 500 si 600 unitati pana la sfarsitul anului 2008", a mai declarat directorul marcii in cadrul Porsche Romania. Noua Ibiza va aparea mai intai in varianta cu cinci usi. Pe de alta parte, Bogdan Militaru a precizat ca tinta Seat in Romania este cresterea cotei de piata la 1,5 procente pana la sfarsitul acestui an si comercializarea a peste 10.000 de unitati in anul 2015.

Integral in StiriAuto.ro