Dupa ce ani intregi presa occidentala nu a vazut in Romania decat copii orfani abuzati, mizerie, cersetori si alte asemenea aspecte negative, iata ca am ajuns si noi sa fim laudati. Si nu de oricine, ci de un important ziar american, care indeamna turistii de peste Ocean sa vina si sa viziteze Romania.

Zona Transilvaniei a devenit un important punct de atractie turistica, iar prestigioasa publicatie americana „USA Today” o recomanda printre destinatiile care „nu costa mult si merita vazute”. Intr-un articol aparut pe site-ul publicatiei, jurnalistii americani plaseaza Transilvania in topul celor cinci zone fascinante si ieftine din Europa, alaturi de orase si zone din Bulgaria, Germania, Turcia si Cehia.

Publicatia descrie Sibiul, Brasovul si Sighisoara ca pe niste locuri desprinse din alta lume, iar un drum pana aici seamana cu o intoarcere in timp. „USA Today” citeaza o turista din Arizona, Anna Rudberg, care a vizitat zona Transilvaniei in urma cu doi ani si care a fost atat de incantata de ceea ce a vazut, incat nu crede ca mai exista asemenea locuri in alta parte a Europei.

Oamenii de rand sunt mandri de traditiile lor, iar civilizatia nu a avansat prea mult: taranii merg cu vacile la pascut ori taie iarba cu coasa, imagini pe care americanii le mai vad doar in filme. Peisajul crestat de munti acoperiti cu paduri imbatranite, orasele, castelele medievale si pacla misterioasa asternuta peste toate acestea i-au facut pe americani sa inteleaga de ce zona a fost sursa de inspiratie pentru povestea lui Dracula.

Financiarul