Nokia a anuntat luni ca va cumpara portalul de socializare online Plazes, un rival mai mic pentru serviciile oferite de Twitter si Jaiku, ca parte din strategia celui mai mare producator de telefoane mobile din lume de a se extinde pe piata serviciilor prin internet, relateaza Reuters, citata de Newsin.

Plazes ofera servicii de localizare pe care utilizatorii le pot folosi pentru a-si planifica si inregistra activitatile sociale. Nokia nu a dezvaluit suma oferita pentru preluarea companiei, care are 13 angajati si sediul in Berlin. "Achizitia ajuta Nokia sa accelereze atingerea obiectivului de a apropia oamenii si locurile, in linie cu strategia de baza a serviciilor noastre", a declarat seful serviciilor de internet Nokia, Niklas Savander.

Plazes ofera de asemenea legaturi catre servicii ca Twitter, ce dispun de mesagerie instanta pentru utilizatorii de internet si de telefonie mobila. "Principalul segment este cel al retelelor de socializare. Putem dezvolta acest sector pentru serviciul Nokia Maps", a declarat un purtator de cuvant Nokia, Kari Tuutti.

Business Standard