Investitiile imobiliare europene au scazut cu 50%. Declinul pietei imobiliare a fost declansat de cresterea preturilor ce a avut loc in cea mai mare parte independent de criza financiara, aceasta fiind numai una dintre componentele presiunii exercitate asupra investitorilor. Costurile mai ridicate si conditiile mai aspre de acordare a creditelor impuse de banci i-au limitat pe cumparatori, si, ca urmare a incertitudinii la nivel global, lichiditatile de pe piata internationala au fost directionate catre active fara risc, ca de exemplu obligatiunile guvernamentale, se afirma intr-un studiu Atisreal, citat de Capital.

Facilitatile pentru Daimler, secretizate din motive strategice. Romania nu poate face publice detaliile referitoare la facilitatile pe care le-a oferit companiei Daimler din motive strategice, care tin de competitia cu alte state din zona pentru atragerea altor investitii majore, a declarat o sursa guvernamentala la nivel inalt. Compania care produce automobilele Mercedes a anuntat saptamana trecuta ca a ales Ungaria pentru o investitie in productie de 800 milioane euro, in conditiile in care pe lista posibilelor amplasamente din Europa de Est se aflau Romania, Polonia si Serbia, scrie Financiarul.com.

Cat castiga managerii HR de pe urma crizei de personal. Managerii de resurse umane din companiile locale castiga intre 2.200 si 4.200 de euro pe luna, fiind printre cel mai bine platiti manageri din companii, pe fondul unei crizei de personal tot mai accentuate pe piata locala, scrie Business Standard.

Dezastru la Bursa. Bursa a atins ieri noi minime pentru acest an, dupa cinci zile de scaderi consecutive in care a pierdut circa 10%, pe fondul crizei generalizate de pe pietele internationale. Indicele BET al celor mai importante zece companii de pe Bursa a pierdut ieri 2,2% inchizand la cel mai jos nivel din ultimul an si jumatate, scrie Ziarul Financiar.

Ce solutie "magica" va salva Bucurestiul de penele de curent? Zilele caniculare din aceasta vara ar putea determina noi pene de curent in Bucuresti, pe fondul cresterii consumului si problemelor din reteaua de distributie, construita la nivelul anilor '70. Specialistii recomanda solutii energetice alternative si investitii in modernizare, scrie DailyBusiness.ro.

Au ajuns preturile la maxim? Criza financiara internationala si inmultirea proiectelor imobiliare din tara a dus in primele luni ale acestui an la un numar mai mic de tranzactii si la o scadere a preturilor. Se mai poate revenii la randamentele record inregistrate de vanzatori anul trecut? se intreaba Business Magazin.

Studiu JD Power: cei mai multumiti clienti au masini japoneze sau germane. A fost data publicitatii editia 2008 a celui mai cunoscut studiu la nivel mondial care masoara satisfactia clientilor de automobile, JD Power. Studiul a fost realizat pe doua dintre cele mai importante piete europene, Franta si Germania, printre detinatorii de automobile noi, in primii doi ani de utilizare. In Germania, primele 7 locuri sunt impartite intre marcile germane si japoneze, cu Honda pe primul loc. Studiu JD Power asupra satisfactiei clientilor din Franta releva un clasament in fruntea caruia se afla BMW (815 puncte), pe urmatoarele locuri situandu-se, la egalitate de puncte si cu doar un punct mai putin decat liderul, Audi, Honda si Mercedes-Benz, scrie AutoNews.ro.

Pfizer, amenda de 975.000 dolari pentru incalcarea protectiei mediului. Compania producatoare de medicamente Pfizer a acceptat sa plateasca o amenda de 975.000 de dolari pentru o presupusa incalcare a Clean Air Act in perioada 2002-2005. Clean Air Act este reglementarea americana asupra protectiei mediului, scrie Capital.

Jurnalul National si Gazeta Sporturilor, lideri la vanzari. Potrivit datelor Biroului Roman de Audit Tiraje (BRAT), cel mai bine vandut ziar din Romania din categoria quality a ramas, in primul trimestru al anului, ”Jurnalul National”. Cu o medie lunara de vanzari pe aparitie de 72.874 de bucati in martie 2008, ”Jurnalul National” a devansat ”Evenimentul Zilei”, care a avut in aceeasi perioada 53.192 de copii. ”Gazeta Sporturilor” se mentine in topul publicatiilor sportive si in primele trei luni ale acestui an cu o medie de 100.000 de exemplare, scrie Financiarul.com.

Dacia Sandero are sanse reale sa devina masina anului. Dacia Sandero are dubla nominalizare pentru masina anului. Hatch-ul va candida pentru acest titlu atat in Romania cat si in Europa. In competitia europeana cu acelasi nume, pentru a putea fi luate in considerare, masinile candidate, trebuie sa fie disponibile pentru vanzare in cel putin 5 tari europene, in ultimele 12 luni, si sa aiba programat un volum minim de 5.000 unitati, potrivit StiriAuto.ro.

Ce ar putea aduce o crestere de 24% a pretului la gaze pentru populatie. Majorarea pretului la gaze pentru populatie cu 24% de la 1 iulie, asa cum au cerut companiile de furnizare a gazelor naturale, ar determina cresterea inflatiei cu aproximativ 2 puncte procentuale, scrie Ziarul Financiar.

Fostii mari benzinari. Desi KazMunaiGaz, OMV si Lukoil domina piata de retail de carburanti din Romania, reprezentantii de aici ai grupului italian Eni, care detin benzinariile Agip, sustin ca nu au de gand sa iasa din Romania, desi cota lor de piata s-a blocat in jurul valorii de 2%, scrie Business Magazin.