Comerciantii din Romania ai marcilor Dacia si Kia atentioneaza clientii asupra unor noi tentative de inselaciune prin folosirea neautorizata a numelui celor doua branduri.

Automobile Dacia semnaleaza intr-un comunicat faptul ca in ultima vreme mai multi indivizi pretind sume de bani care sa fie cheltuite pe cumpararea de cartele telefonice apartinand unor retele de telefonie mobila, in schimbul oferirii unui vehicul Dacia. Indivizii trimit mesaje SMS sau suna la intamplare si se recomanda drept angajati ai Dacia. Pentru a castiga increderea persoanelor cu care vorbesc, ei ofera informatii care par verosimile, de exemplu nume, prenume, adrese fictive, serii de legitimatii fictive etc.

Acesti asa-zisi angajati ai Dacia pretind ca apelul lor este legat de un concurs organizat de Dacia. Ei pretind ca persoana cu care stau de vorba la telefon a castigat un vehicul Dacia Logan si ca masina va fi livrata la domiciliul persoanei respective in ziua urmatoare, cu conditia achizitionarii de cartele valorice apartinand unor retele de telefonie mobila cu valori osciland intre 100 si 200 dolari. Sus-numitii solicita persoanelor trimiterea codului de reincarcare.

Integral in Capital