Investitiile care vor fi derulate pe piata hoteliera in perioada 2008-2010 vor ajunge la 350-400 milioane euro, potrivit estimarilor firmei de consultanta in domeniul ospitalitatii Fivestar Hospitality Consulting Management. "In perioada 2008-2010 vor fi lansate in piata aproape 5.000 de camere, dintre care 50% vor fi situate in zona centrala si aproape 40% in zona de nord. Nivelul investitiilor se va situa in aceeasi perioada intre 350-400 milioane euro", sustine Sorin Ionescu, director Fivestar Hospitality.

Acesta spune ca piata hoteliera din Bucuresti se gaseste intr-un amplu proces de dezvoltare, afisand un nivel al cresterii ofertei fara precedent. "Aparitia acestei oferte suplimentare va intensifica competitia si va pune presiune pe tarifele medii.

Estimam ca sectoarele clasificate pana la 3 stele inclusiv vor continua sa se dezvolte intr-un ritm accelerat", a spus Sorin Ionescu. Un studiu realizat de Atisreal arata ca in Bucuresti predomina hotelurile de patru si cinci stele, acestea reprezentand 72,88% din capacitatea de cazare hoteliera a Capitalei, adica 7, in timp ce hotelurile de 3 stele reprezinta numai 21,70%.

Aceste evolutii se explica prin faptul ca in Bucuresti predomina turismul de afaceri si lipseste turismul de tranzit, apreciaza Silvia Stanescu, analist Atisreal.

Integral in Romania libera