Top 10 cele mai importante zone de birouri din Capitala. Regatta a realizat un top al celor mai importante zone de cladiri de birouri. Pe primul loc in acest top se situeaza zona Victoriei, o concentratie a centrelor de afaceri clasa A din capitala si cea mai importanta din punct de vedere al reprezentativitatii sediilor de birouri. In ceea ce priveste nivelul chiriilor in zona, acestea se situeaza intre 25-30 euro/mp, scrie Capital.

Cluj-Napoca este capitala imobiliara a provinciei. Cluj-Napoca este al doilea pol imobiliar al Romaniei, dupa Bucuresti, pentru ca terenurile sunt mai ieftine si accesul la investitii este mai facil. Valoarea investitiilor imobiliare anuntate in Cluj-Napoca in urmatorii ani este de peste 1,33 miliarde de euro, cele mai multe fiind in cadrul proiectelor mixte care cuprind spatii pentru cel putin trei segmente, scrie Financiarul.

Sumele investite in reclama online cresc cu 20 de procente in 2008. Indiferent de cursul economiei, sumele cheltuite pe reclama online vor continua sa creasca, urmand sa se dubleze pana in 2013, potrivit unui raport publicat de Jupiter Research. Pana in 2013, Jupiter se asteapta ca sumele cheltuite in total pe reclama online sa ajunga la 43,4 miliarde de dolari, citeaza Chip.ro.

Volkswagen va lansa modelul de 1L/100 km in 2010. Volkswagen pregateste o imensa bomba in urmatorii doi ani. Este vorba despre modelul de serie care va consuma 1 litru la 100 km. Structura monococa din fibra de carbon a vehiculului Volkswagen si designul inedit sunt principalele argumente pentru obtinerea unui model auto care sa aiba un consum atat de mic, scrie Automarket.

Milionarii din textile. O industrie in declin, dominata de companii cu productie tot mai mica, marje de profit injumatatite si fara vreo perspectiva prea apropiata de a reveni pe fagasul normal, a ajuns sa genereze totusi milionari in euro. Mina de aur sunt insa nu tesaturile si hainele, ci terenurile pe care sunt amplasate fostele fabrici de textile si pe care proprietarii le-au vandut la preturi frumoase, profitand de cererea mare de terenuri din partea dezvoltatorilor imobiliari, scrie Business Magazin.

Profilul internautilor romani, creionat de BRAT. Biroul Roman de Audit Tiraje a lansat, ieri, primele date de audienta si profilele sociodemografice ale celor peste 150 de site-uri masurate in studiu. Astfel, dupa ce a inceput sa „adune” bani, online-ul romanesc incepe sa puncteze si la capitolul credibilitate, scrie Financiarul.

Noul sef al BCR trebuie sa vina cu o strategie pana in decembrie. Britanicul Dominic Bruynseels a preluat ieri efectiv conducerea executiva a celei mai mari banci din Romania, BCR, dupa ce in ultimele doua luni de cand a fost recrutat de austrieci (actionarii majoritari) a batut tara in lung si in lat alaturi de Manfred Wimmer, fostul CEO, pentru a intelege modelul romanesc de business. Prima sarcina a lui Bruynseels, 48 de ani, este sa contureze pana la sfarsitul anului o strategie de dezvoltare a bancii pentru urmatorii ani, scrie Ziarul Financiar.

Statul bosniac mai are 222 de euro in visterie! Statul a platit niste ajutoare sociale care nu erau bugetate, astfel incat ministrul de finante Vjekoslav Bevanda a iesit public sa declare ca in bugetul de stat mai sunt 434 marci bosniace (aproximativ 222 euro). Dupa ce a raportat situatia premierului Nedzat Brankovic si adjunctului acestuia Gavrila Grahovca, ministrul a refuzat sa faca orice comentarii, scrie Capital.

Shimon Galon: proprietarii ma roaga sa cumpar terenul. Shimon Galon, CEO-ul dezvoltatorului imobiliar GTC, spune ca proprietarii de terenuri sunt tot mai dispusi sa lase din pret. Situatia este data de faptul ca preturile au crescut foarte mult anul trecut. In plus, de la inceputul anului dezvoltatorii imobiliari obtin tot mai greu finantare, astfel incat nu sunt dispusi sa plateasca pretul cerut, scrie Financiarul.

Tinerii romani ajung manageri mai repede decat colegii lor europeni. Roman. 30 de ani. Manager. O realitate ce nu mai mira pe nimeni. Pentru o pozitie similara, colegii lor europeni trebuie sa mai astepte zece ani, scrie Adevarul.

EURO 2008 a dus TVR pe locul 2 in top TV. Postul public de televiziune TVR 1 s-a clasat, in luna iunie, pe locul doi in clasamentul audientelor TV, dupa liderul Pro TV, cu un rating mediu de 1,7%, inregistrat in mediul urban, si o cota de piata de 9,8%, potrivit clasamentului realizat de compania de cercetare GfK. Postul a urcat, astfel, trei pozitii in clasament, dupa ce, in mai, el se situase pe locul cinci, cu un rating mediu de 0,8%, iar in aprilie, pe locul sapte, scrie Business Standard.

Petrom valoreaza mai mult decat OMV. Principalele active ale Petrom, respectiv rezervele de titei, cele doua rafinarii - Petrobrazi si Arpechim - si reteaua de benzinarii valoreaza in prezent peste 35 miliarde de dolari (21,8 miliarde de euro), de doua ori si jumatate mai mult decat in urma cu un an, potrivit unui raport emis de analistii Raiffeisen Centrobank Austria (RCB) privind actiunile grupului OMV, actionarul majoritar al Petrom. Activele similare ale OMV, excluzand participatiile detinute in alte companii, sunt evaluate de analistii RCB la 30,2 miliarde de dolari (18,8 miliarde de euro), scrie Ziarul Financiar.