Roman. 30 de ani. Manager. O realitate ce nu mai mira pe nimeni. Pentru o pozitie similara, colegii lor europeni trebuie sa mai astepte zece ani. Schimbarile demografice survenite pana in prezent au determinat modificarea structurii de varsta a angajatilor din tara noastra.

Directorii de peste 40-50 de ani au devenit istorie. Iar acolo unde exista, vorbim de cazuri exceptionale. Locul lor a fost luat tineri, de multe ori, abia iesiti de pe bancile scolii, cu cativa ani de experienta de activ. Fenomenul nu este unul caracteristic unei anumite industrii, ci unul general, despre care se poate vorbi atat in telecomunicatii, cat si in mediul bancar, sau in domeniul serviciilor, media de varsta dintr-o companie fiind de 30 ani.

Tendinta de accelerare a ritmului de dezvoltare profesionala se resimte cu precadere la nivelul tuturor economiilor emergente. Cristina Pasat, director general al companiei de recrutare si consultanta in resurse umane Professional, sustine ca indepartarea angajatilor cu varsta de peste 45-50 de ani poate fi pusa si pe seama dorintei de rupere a legaturilor cu trecutul comunist.

Integral in Adevarul.