Un MBA iti poate aduce la absolvire un job de vis intr-o companie multinationala si un salariu de peste 100.000 de dolari pe an. Dar pentru ca acest lucru sa se intample e bine sa alegi cu atentie universitatea la care vei studia.

Cand si-a inceput cariera in presa, in 1993, Tony Avramescu Romani era atras de ideea de a merge in strainatate sa studieze la universitati de prestigiu. Avea sa-si indeplineasca dorinta opt ani mai tarziu, dupa ce a acumulat experienta in tara atat ca antreprenor, cat si ca angajat al unui trust media. In 2001 a fost admis la Baruch College din New York, iar in 2004 a absolvit facultatea de contabilitate cu media 9,70.

Dar nu a fost multumit. Asa ca, dupa ce a lucrat doi ani la PricewaterhouseCoopers in New York, a decis sa urmeze un MBA la o universitate din Ivy League. Dupa ce s-a ghidat in alegerea masteratului in administrarea afacerilor?

In primul rand, trebuie sa decizi in ce domeniu vrei sa lucrezi dupa terminarea scolii si sa alegi universitatile care au cea mai buna reputatie in domeniul respectiv. „Daca vrei sa faci un MBA cu specializare in finante pentru a urma o cariera in investment banking, nu sunt foarte multe tari care au programe potrivite pentru asa ceva. In plus, daca vrei sa fii in centrul oportunitatilor din acest domeniu, vei dori sa fii in New York, pentru ca acolo este centrul mondial al finantelor. In felul acesta, pentru mine alegerea a devenit foarte simpla: am dat admiterea la o singura scoala - Columbia Business School - si am avut sansa sa fiu acceptat din prima incercare“, explica Tony Avramescu Romani.

Integral in Capital