Bere Azuga intra puternic pe piata apei minerale. Valerii Moraru, majoritarul de la Bere Azuga, vrea sa incheie vineri cumpararea de actiuni la Perla Covasnei aflate pe Rasdaq, anunta Cotidianul. De asemenea, se poarta negocieri avansate pentru ca familia regala sa faca parte din actionariatul companiei, noteaza EvZ. Casa Regala din Romania ar putea deveni actionar la Bere Azuga, in urma unui schimb de teren contra unui pachet de actiuni la producatorul de bere, a declarat Violeta Moraru, directorul general al companiei.

General Motors ar putea da faliment. General Motors trebuie sa stranga 15 miliarde de dolari, in numerar, pentru a-si creste lichiditatile, iar falimentul nu e imposibil, daca piata auto din SUA continua prabusirea, scrie Reuters, care citeaza un analist al Merrill Lynch, una dintre cele mai mari banci de investitii la nivel global, anunta StiriAuto.

Motorizarile pe benzina, preferate Dieselului. Vanzarile de masini cu motoare pe benzina vor inregistra o crestere mai accentuata fata de cele Diesel si vor urca cu cel putin 3% pana la sfarsitul anului, comparativ cu situatia de la sfarsitul lui 2007, noteaza Curentul.

Patru agentii de presa furnizeaza peste 2.000 de stiri si cateva sute de fotografii pe zi. Rador, Rompres, Mediafax si NewsIn incearca sa muste cat mai mult din piata stirilor si isi momesc clientii cu servicii new-media, scrie Adevarul. Unii se feresc sa vorbeasca despre cota de piata, altii pretind cel putin jumatate din tort, dar toti sunt constienti ca nu pot sa ramana in business fara a tine pasul cu tehnologia.

Bancomatele BCR accepta plati si pentru facturile emise de Enel. Clientii BCR din Banat si Dobrogea isi pot plati facturile de electricitate la orice bancomat al bancii, dupa ce BCR a semnat o conventie in acest sens cu furnizorul de energie electrica Enel, informeaza Ziarul Financiar.

Investitii de peste doua miliarde de euro in energie. In contextul scumpirii costurilor energiei, tot mai multe companii se orienteaza catre surse alternative de producere a energiei. Desi investitiile anuntate pana in prezent de companii din domeniu depasesc doua miliarde de euro, multe dintre acestea au anuntat ca vor incepe investitiile atunci cand guvernul va adopta o politica coerenta in domeniu, scrie Romania libera.

Alimentele si energia, 40% din salariul mediu. Ponderea cheltuielilor pe alimente si energie in salariul mediu lunar net este in Romania de circa 40%, potrivit unor calcule realizate de postul de televiziune The Money Channel (TMC), citat de Business Standard.

Mobilul cautat, pana in 300 lei. Circa 60% dintre romanii care si-au cumparat un telefon nou in 2007 au facut-o „la pachet“ cu un abonament nou, pentru a reduce costul aparatului, se arata intr-un studiu realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, citat de EvZ.

Romanii vor putea cumpara "case foarte ieftine" pe structura metalica. Arcelor Mittal Construction Romania va produce un model de case pe structura metalica ce se va vinde la un pret mult mai mic fata de casele construite pe structura clasica din beton. Potrivit proiectului, acest tip de casa va fi mai ieftin chiar si decat casele pe structura de lemn, scrie Capital.

FMI ne sugereaza restrictii de dragul stabilitatii. Avansul creditarii s-ar putea injumatati pana la finalul acestui an. Prognoza apartine reprezentantilor Fondului Monetar International care estimeaza ca, in decembrie 2008, creditul neguvernamental va ajunge la 197 miliarde de lei, cu 33,2% mai mult decat totalul inregistrat la finalul anului trecut. noteaza Financiarul. Principalele riscuri: avansul creditului in valuta si lipsa de lichiditate.

British Airways vrea sa creeze cea mai mare alianta aeriana. Grupul aerian britanic planuieste sa incheie un parteneriat transatlantic cu American Airlines si Iberia, anunta Adevarul.

Comisioanele mari tin investitorii departe de Bursa. Cotele mari percepute de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) indeparteaza investitorii de piata de capital autohtona. Aceasta este parerea deputatului Gratiela Iordache, impartasita de brokeri si de presedintele Bursei de Valori Bucuresti, scrie Cotidianul.

Edison, 1 mld. euro intr-o termocentrala la Galati. Grupul energetic italian Edison, cu afaceri de peste 8 mld. euro, a carui intrare pe piata locala a fost anuntata inca de anul trecut, ar putea investi peste 1 mld. euro in productia de energie electrica, segment in care doreste sa detina aproximativ 1.000 de MW (peste puterea instalata a unui reactor nuclear de la Cernavoda), informeaza Ziarul Financiar.

Gazele Romaniei se epuizeaza in 2020. Rezervele sigure de gaze ale Romaniei mai ajung doar pentru 12,5 ani daca se pastreaza ritmul actual de productie. Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, rezervele dovedite sunt de 150 miliarde de metri cubi, iar productia anuala este undeva in jurul a 12 miliarde de metri cubi, cu tendinta de scadere, noteaza Gandul.

Cum comenteaza online-ul si "advertiserii" primele date despre varsta si sexul internautilor romani. Aparitia primelor date socio-demografice despre audientele celor mai mari site-uri din Romania se va traduce intr-o crestere mai mare a pietei de publicitate online incepand de anul viitor, iar efectul vizibil imediat va fi o directionare mai eficienta a bugetelor, noteaza DailyBusiness.

Microsoft va vinde Office prin abonament. Incepand cu a doua jumatate a lunii iulie, Microsoft va incepe sa comercializeze pachetul de aplicatii pentru birou si editoare de text prin abonament, anunta Capital.

Noua Lancia Ypsilon MomoDesign. Lancia a fost primul producator auto care si-a vopsit masinile in doua culori. Noua Lancia Ypsilon este un model pentru cei care vor sa fie remarcati, sustine EvZ.

Masinile se vor conduce singure in 2050, acestea urmand sa isi primeasca pe de-a intregul rolul de vehicul de transport al pasagerilor. Aceasta este ipoteza lansata astazi de Michael Robinson, fostul sef de design de la Lancia, intr-o conferinta care a avut loc la Torino, relateaza Automarket.