Un designer roman a conceput o masina sport a viitorului apropiat. Bazat pe liniile BMW, conceptul se numeste Z0.

Daca de obicei gazduim in paginile Automarket creatii ale designerilor straini, astazi ne ocupam de un concept BMW gandit si realizat - deocamdata la nivel digital - de un roman. Este vorba de Andrei Avarvarii, un tanar a carui creatie incearca sa imagineze masina sport a deceniului urmator. Numele sau nu este strain vizitatorilor fideli ai Automarket, Andrei fiind cel care creeaza imaginile digitale ale viitoarelor modele care vor aparea in lumea auto.

Conceptul se numeste Z0 si este imaginea a ceea ce Andrei numeste "o masina inteligenta, eficienta si prietenoasa cu mediul". Numele Z0 vrea sa induca ideea celei mai mici masini sport create de BMW, particula "0" reprezentand, de asemenea, imaginea lipsei totale a emisiilor poluante si reducerea conceptului la esenta sa.

Motorul prototipului BMW Z0 este un DOHC turbo de 1.6 litri care functioneaza pe baza de hidrogen. Acesta scoate 200 de cai si 220 Nm, fiind capabil sa ajunga in 4 secunde de la 0 la 100 km/h si la o viteza maxima de 220 km/h. Masa proprie a modelului este de 450 de kilograme.

Interviu integral pe Automarket.ro