Raport secret BM: Bicombustibilii au dus la scumpirea alimentelor cu 75%. Biocombustibilii au provocat scumpirea alimentelor la nivel mondial cu 75%, potrivit unui raport nepublicat al Bancii Mondiale (BM), citat de cotidianul britanic The Guardian. Potrivit publicatiei britanice, raportul a fost finalizat din luna aprilie, dar nu a fost publicat pentru a evita sa puna intr-o situatie delicata guvernul SUA, care a pretins ca biocombustibilii au condus la majorarea preturilor alimentelor cu doar 3%, anunta Ziarul Financiar.

Automobile de peste 5 mil. euro la Mamaia Exotic Car Show. Expozitia de masini de lux si retro fara vanzare din statiunea Mamaia va cuprinde autovehicule in valoare de peste 5 mil. euro, a declarat pentru DailyBusiness.ro Alin Vintila, manager proiect in cadrul Power Marine, unul din organizatorii evenimentului.

O gospodarie pune deoparte in medie 192 de lei pe luna. In medie, romanii cheltuiesc ceva mai mult de 90% din cat castiga, se arata intr-un studiu al Institutului National de Statistica. In primul trimestru al anului, venitul mediu lunar al unei gospodarii a fost cu putin sub 2.000 de lei, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Salariile reprezinta cea mai importanta sursa de venituri, cu o pondere de 51,1% din venitul total. La polul opus, veniturile din proprietate, agricultura si activitati independente au contribuit cel mai putin la rotunjirea veniturilor unei gospodarii. Dupa scaderea veniturilor in natura din venitul total, rezulta ca suma de care a dispus o gospodarie, pe luna, a fost de 1.612 lei, scrie Cotidianul.

Audi A4 2.0 TDI - 1.650 km cu un consum de 3.32 litri/100 km. Va mai aduceti aminte de articolul nostru precedent despre maratonul celor 11 Audi A4 2.0 TDI? Scopul lor era de a parcurge 1.650 km, pe traseul Basel-Viena-Basel, cu un singur rezervor de motorina. Consumul lor mediu trebuia sa fie mai mic de 4 litri/100 km. Ei bine, Maratonul Eficientei, cum a fost botezat, a avut succes. Cel mai mic consum mediu inregistrat a fost de 3.32 litri/100 km, anunta StiriAuto.ro

Zimbabwe nu mai are hartie pentru bancnote. Compania germana Giesecke&Devrient a oprit livrarea hartiei pentru bancnote in Zimbabwe, in urma situatiei financiare si politice in care se gaseste statul african. Oficialii Giesecke&Devrient sustin ca decizia de a nu mai livra hartie catre statul african a fost luata la cererea guvernului german, a Uniunii Europene si a ONU. Banca Centrala din Zimbabwe a afirmat ca rezilierea contractului de catre Giesecke&Devrient nu va aduce niciun prejudiciu economiei statului, chiar daca acesta se confrunta cu o mare lipsa de lichiditati si cu inflatie, care a ajuns in luna februarie la 165.000%, informeaza EVZ.

Un parior roman a castigat 8.200 de euro dupa victoria Spaniei la Euro. Victoria nationalei de fotbal a Spaniei in fata reprezentativei Germaniei din finala Campionatului European din Austria si Elvetia i-a adus unui parior roman un castig brut de peste 30.000 de lei (8.240 de euro). Cu o luna inainte de startul competitiei, Spania avea o cota de 7 pentru castigarea trofeului, iar cu trei saptamani inainte de startul competitiei cota Spaniei a scazut la 6,5, scrie Ziarul Financiar.

Romanii, locul 6 in Europa la consumul de bere, scrie Romania Libera. Piata autohtona de bere va creste anul acesta cu circa 5% fata de anul trecut, cand a atins 19,4 milioane hectolitri, potrivit Asociatiei Berarii Romaniei (ABR). Ritmul de crestere estimat pentru acest an este inferior celui de anul trecut, desi recentul Campionat European de fotbal si vremea calda vor avea o influenta semnificativa asupra vanzarilor anuale de bere, potrivit ABR.

Se pregateste limuzina Lamborghini Gallardo. Britanicii de la Stretchlimousine au anuntat ca vor dezvalui in scurt timp o limuzina Lamborghini Gallardo. Dupa ce in cursul zilei de astazi va anuntam ca britanicii de la Stretchlimousines au decis sa vanda limuzina Ferrari pe eBay, revenim cu o noua stire despre exemplare exotice ce urmeaza sa fie transformate in modele de lux, informeaza AutoMarket.

Google Talks, disponibil pe iPhone si iPod Touch. Google ofera aplicatia sa de mesagerie instant, Google Talk, pentru iPhone si iPod Touch. Unul dintre inginerii software de la Google a postat o stire pe un blog, cu acest subiect. „Pe langa transmiterea de mesaje catre prietenii care folosesc Gmail, de pe aparatul iPhone, puteti acum sa purtati discutii cu ei, atunci cand va deplasati!”, a scris Adam Connors, din echipa Google mobile, pe blog, scriu cei de la Chip.ro

Managerii romani se apuca de invatat limba rusa. Camera de Comert si Industria Bucuresti va organiza cursuri de limba rusa pentru managerii si antrepenorii romani pentru a facilita comunicarea romano-rusa in domeniul economic si comercial, se arata intr-un comunicat al institutiei, informeaza Gandul.